OTERLEEK - Na bijna een jaar intensieve studie en wekelijkse praktijklessen op de wijngaard in Oterleek en het Guisveld in Wormerveer, ontvingen onderstaande cursisten uit de regio's Alkmaar en Zaanstad recent het landelijk erkende diploma Bijenhouden van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Deze kersverse imkers zijn inmiddels allemaal met een eigen ‘volkje’ gestart en kijken nu reikhalzend uit naar een goed bijenjaar in 2023!


De officiële diploma uitreiking vond plaats in de Woeste Hoeve te Oterleek, onder auspiciën van de Imkerschool onderwijscommissie en het docententeam, bestaande uit NBV-docent bijenhouden Marco van Hees en praktijkassistenten Peter Oosterhuis uit Wormerveer en Marc Wolterman uit Alkmaar.

Duurzaamheid en biodiversiteit zijn in de cursus belangrijke thema’s. Imkerschool is een sociale onderneming en werkt met bedrijven, scholen en NGO’s in de regio actief samen aan biodiversiteit en een gezonde omgeving via educatie, hyperlokale producten, groene stadsdaken, biologisch inzaaien van akkerranden en braakliggend terrein. Daarnaast werkt Imkerschool ook internationaal samen aan Europees technologisch onderzoek (https://b-good-project.eu/) en coaching van imkers in ontwikkelingslanden via PUM (www.pum.nl).

Kersverse imkers omgeving Alkmaar:

Cees Bas Warmenhuizen

Vijay Bindraban Heerhugowaard

Daan Dekker Alkmaar

Jesse Klijn Alkmaar

Hans Nieman Warmenhuizen

Maartem Pit Alkmaar

Nathalie Pit-Heeres Alkmaar

Vincent van der Put Alkmaar

Mark Timmerman Heerhugowaard

Jalalt Timmerman Heerhugowaard

Kersverse imkers omgeving Zaanstad:

Michael Keur Krommenie

Rob van Velzen Heemstede

Bert Al Wormer

Richard de Blieck Vijfhuizen

Guda Conijn Wormer

Heleen de Keijzer Zaandam

Bastiaan de Keijzer Zaandam

Lotte Klous Wormer

Anneloes Leegwater-Krijt Zaandam

Jan Willem Schipper Zaandam

Ronald Scholten Zuidoostbeemster

Binnenkort, vanaf 18 januari 2023, gaat in de Woeste Hoeve te Oterleek de volgende imkercursus weer van start (en er is nog een plekje vrij!) Ook imker worden? Bel Marco van Hees 06-52346380 of email info@imkerschool.nl Of kom langs voor een praatje bij Imkerschool tijdens UPFEST Alkmaar op 15 januari in de Grote Kerk in Alkmaar.