ALKMAAR - Alkmaar is een bijzondere plek rijker, Yogallery. In een 400 jaar oud grachtenpand aan het mooie Verdronkenoord is een plek ontstaan waar kunst en beweging samen komen. Yogallery is dan ook kunstgalerie en kleinschalige yogastudio ineen. In de sfeervolle ruimte kunnen lichaam en geest zich laven aan de yogalessen van Tilly en de kunst aan de muren.

Op 10 juni om 17 uur wordt Yogallery geopend met een expositie van beeldend kunstenaar Inge Koetzier van Hooff. Inge observeert haar omgeving, de waarnemingen die zij opdoet tijdens culturele uitwisselingen, internationale verhuizingen en 'artist in residencies' verwerkt zij in tekeningen en schilderijen. Hierbij wisselen fasen van uitbundige, figuratief abstracte werken in kleur en verf zich af met geconcentreerd, minimalistisch werk in inkt of schilderijen in een sober palet. Zo blijft zij steeds haar technieken ontwikkelen. Het gebruik van materialen als (zeilboot) zeilen als canvas zijn onderdeel van Inge's herkenbare stijl. Haar werk is aangekocht door musea en particuliere collecties en is internationaal tentoongesteld op verschillende kunstpodia en evenementen.

Kortgeleden verhuisde Inge van de Alkmaarse binnenstad naar de polder, waardoor zij geïnspireerd werd door veranderende kleuren en ruimte. Daarbij is zij verwonderd over hoe het Noord Hollandse landschap gebruikt wordt en verbindt zij dit met haar meningen en ervaringen. Haar schilderijen op deze zomerexpositie in Yogallery tonen dan ook kleurrijke impressies van bloemen en landschappen waarin veel te ontdekken is.

Yogallery is gevestigd aan Verdronkenoord 18 in Alkmaar en zal in het zomerseizoen als galerie geopend zijn op vrijdagen van 11 tot 15 uur en op afspraak. De yogalessen zijn voorlopig volgeboekt. Email naar yogalleryalkmaar@gmail.com voor meer informatie of kijk op www.instagram.com/yogalleryalkmaar/