HEILOO - Dankzij de samenwerking tussen de maatschappelijk buurtsportcoach van Sport-Z en leefstijlcoach Nicole kunnen de oudere inwoners van Egmond vanaf 80 jaar elke vrijdag om 10.30 uur meelopen met een nieuwe wandelgroep. Centraal staat het rondje van 800 meter rond de Slotkapel in Egmond a/d Hoef. Onderweg doen de deelnemers oefeningen wat zorgt een sterker lichaam, meer balans en een stabiel looppatroon. Natuurlijk staat ook gezelligheid en het elkaar ontmoeten op het programma, waarbij ook veel tips op het gebied van een gezonde leefstijl worden gedeeld. Deelname is voor 80+’ers momenteel gratis, zij kunnen zich aanmelden via nicole_dissel@hotmail.com of 06-10967698.

Nicole Weijling-Dissel (van ‘Fit met Nicole’) is leefstijlcoach en hardloopster (8-voudig Wereldkampioene). Zij ziet door haar kennis, ervaring en inzichten die zij tijdens haar sportcarrière heeft verkregen het belang van een gezonde leefstijl en wil dit ook aan de deelnemers, die zeer op leeftijd zijn, overbrengen. “Het zijn vaak de kleine veranderingen, leefstijlaanpassingen, die enorme grote invloed kunnen hebben op meer kwaliteit van leven.” aldus Nicole. “Leeftijd is maar een getal. En ook op oudere leeftijd, heb je invloed op je fysieke en mentale situatie.” De oefeningen worden uiteraard aangepast naar ieders conditie, waar de één misschien even rust moet nemen zal de ander aangespoord worden de hele route in beweging te blijven.

Door een samenwerking met de maatschappelijk buurtsportcoach van Sport-Z, die in de gemeente Bergen actief is, kan de wandelactiviteit tot het eind van 2020 gratis worden aangeboden aan deelnemers in de leeftijdsgroep 80+, zowel met als zonder rollator. Jongere geïnteresseerden in de 70+ groep zijn ook welkom, zij wandelen om 9.30 uur en betalen € 5,- per keer (eerste les gratis). Om 10.30 uur verzamelen de 80+ deelnemers zich bij het Slotpark in Egmond a/d Hoef, op de bankjes bij de vijver. Bij grote belangstelling worden extra wandelgroepen gestart zodat de groepen klein blijven. Uiteraard wordt tijdens het wandelen rekening gehouden met de geldende corona-maatregelen, zoals het houden van voldoende afstand tot elkaar. Aanmelden kan via nicole_dissel@hotmail.com of 06-10967698.