ALKMAAR - Meer dan 100 eerstejaars studenten starten aan de Alkmaarse introductiedag ‘InAlkmaarIntro 2021’. Studentenvereniging A.S.V. Omnivas zorgt er elk jaar voor dat de ‘nullen’ een geweldige start van hun opleiding krijgen. De introductie wordt georganiseerd op dinsdag 24 augustus. Door de coronamaatregelen is het programma aangepast en zijn de leukste intro-programmaonderdelen in een dag verzameld. Zowel de studentenvereniging als de nieuwe studenten zijn blij dat de introductie door kan gaan. Het is ingekort van vier dagen naar een dag, en ook in die ene dag gaan de studenten er alles aan doen om de hogeschool en de medestudenten te leren kennen. Allerlei activiteiten komen binnen het thema ‘It’s storytime’ aan bod.

Verkleed
Het belooft een bont verkleed gezelschap te worden. Deze editie vroeg om extra aanpassingen vanwege de coronamaatregelen. In afstemming met gemeente Alkmaar en de Veiligheidsregio is er een mooi programma samengesteld. Denk aan dispuutspelen en fun & games: dat zijn de ingrediënten van de introductiedag. De organisatie heeft meerdere scenario’s uitgewerkt om de Alkmaarse intro tot een succes te maken.

Introcommissie
“We zijn zo blij dat er weer een intro plaats kan vinden!”, vertelt Chris Tangenberg van de introcommissie 2021. “Na maandenlange voorbereiding, is de InAlkmaarIntro een feit. Ik heb ontzettend veel zin om de eerstejaars studenten de tijd van hun leven te geven. De commissie en studenten zijn enthousiast bezig geweest om deze introductie weer net zo geweldig te maken als de eerste keer dat wij zelf mee deden.”De introcommissie 2021 bestaat uit de studenten Chris, Arwen, Abbey, Mats, Robbert, Anouschka en Guylian. Zij zorgen, samen met vrijwilligers, dat nieuwe studenten van Hogeschool Inholland Alkmaar een once-in-a-lifetime ervaring opdoen.

“Wij zorgen er met zijn allen voor dat de nullen een ontzettend leuke dag hebben vol met spellen, plezier en avontuur”, vult Anouschka Kraan, introcommissielid aan. Dit jaar is het programma anders dan normaal vanwege de pandemie maar volgens de studenten wordt daardoor juist alles uit de kast gehaald. “Met een vol programma zorgen wij ervoor dat ze alles kunnen halen uit die ene dag en daarbij zo veel mogelijk medestudenten leren kennen. Dit jaar zijn we helaas minder zichtbaar in de stad maar hierdoor zijn alternatieven opgekomen die zo tof zijn en waar we anders misschien nooit op waren gekomen. Alle nullen worden bij aanvang van de Intro-dag gecheckt via de QR-code in de CoronaCheck-app. Gemeente Alkmaar heeft vergunning verleend om in deze setting de introductiedag te organiseren. We maken er een veilige, gezellige bubbel van aankomende dinsdag. Met niet meer dan 130 deelnemers, dat is het maximum aantal deelnemers waarvoor we het nu willen en kunnen organiseren.”