OUDORP/ALKMAAR - De nieuwbouw van Revalidatiecentrum Magentazorg in Oudorp is in gebruik genomen. Dinsdag 8 november zijn alle revalidanten verhuisd naar hun kamers in het nieuwe pand. Onder leiding van medewerkers van het revalidatiecentrum en met de hulp van naasten van de revalidanten werd iedereen veilig begeleid naar de nieuwbouw.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de plannen en de realisatie van het nieuwe revalidatiecentrum aan de Jupiterstraat. Vandaag was het dan eindelijk zover; de ingebruikname van het nieuwe pand, een feestelijk moment. Vanaf vandaag zullen alle revalidatie- en behandeltrajecten plaatsvinden op de nieuwe locatie. Per 30 november zal ook de dagbesteding plaatsvinden in het nieuwe gebouw.

Omwonenden uitgenodigd

Vorige week was het nieuwe revalidatiecentrum al even geopend voor omwonenden. Dinsdagavond 1 november kwamen 175 buurtbewoners bijeen om een kijkje te komen nemen in het nieuwe pand. Onder het genot van een kopje koffie en gebakje werd geluisterd naar een presentatie met informatie en achtergronden over het nieuwe centrum. Daarna was er ruimte voor het stellen van vragen en werden de buurtbewoners rondgeleid.

Sloop

Het oude revalidatiecentrum dat momenteel nog naast de nieuwbouw staat, zal in 2023 door C.A. de Groot worden gesloopt. Naar verwachting zal de gehele inrichting rondom de locatie en de oefentuin met terras in het najaar van 2023 gereed zijn.