ALKMAAR - In september 2021 lanceerde Alkmaar Sport met de gemeente Alkmaar het inmiddels goedbezochte platform www.alkmaaractief.nl. Op dit platform zijn (kennismakings)lessen van Alkmaarse sportaanbieders te vinden. De sportregisseurs van Alkmaar Sport brengen de lessen regelmatig onder de aandacht van de Alkmaarse basisschool leerlingen. Eens per jaar, direct na de zomervakantie, wordt op alle basisscholen in Alkmaar een handig boekje verspreid waar al dit aanbod in wordt gepresenteerd. Nu roept de verenigingsadviseur alle sportaanbieders opnieuw op hun aanbod te delen. “Wie het aanbod voor 7 juli aanmeldt wordt meegenomen in het boekje. Het is zeker de moeite waard dit administratieve klusje even op de pakken, zodat jouw sportaanbod na de zomervakantie wederom onder de aandacht gebracht kan worden bij de Alkmaarse jeugd.”

De impact van de lockdown op de jeugd is een veelbesproken onderwerp geweest. Het eerste schooljaar dat sporten het hele jaar door weer mogelijk was, pakken veel scholieren het sporten weer op. Echter zijn er nog steeds kinderen die thuisblijven, of zoekende zijn naar een sport die goed bij hen past. Genoeg aanleiding om dit jaar wederom een boekje uit te brengen met het sportaanbod in Alkmaar. "De sportaanbieders delen hun aanbod en bieden kinderen van groep 1 t/m 8 de mogelijkheid om gratis of tegen een kleine vergoeding een les te volgen. Wij zorgen voor de promotie richting de scholen en brengen dit groots onder de aandacht van de Alkmaarse jeugd. Het bereik van deze actie is enorm,” aldus Sanne Wunderink, verenigingsadviseur bij Alkmaar Sport.

Sportaanbieders hebben tot 7 juli de tijd om hun aanbod online te plaatsen om zichtbaar te zijn in het boekje. Aanpassen en aanvullen kan het gehele jaar door.

De realisatie van het sportplatform Alkmaar Actief wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het lokale Sportakkoord van Alkmaar. Sportaanbieders die willen meeprofiteren van de grootschalige PR die door Alkmaar Sport wordt ingezet dienen hun aanbod per ommegaande bekend te maken op www.alkmaaractief.nl. In de eerste week na de zomervakantie worden de boekjes op de basisscholen verspreid.