ALKMAAR - Ben je tussen de 14 en 27 jaar en heb je zin in een tof project waarbij je je inzet voor je eigen omgeving en ook nog nieuwe mensen leert kennen? Geef je dan op voor SocialBoost! Via www.socialboost.meewering.nl kan je je alleen of met een maatje opgeven voor dit project. Op maandag 26 april start MEE & de Wering met SocialBoost! voor jongeren uit Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.

Programma
In dit achtweekse programma krijg je elke week een korte challenge, krijg je vier keer een toffe masterclass over actuele thema’s zoals duurzaamheid, bewegen, voeding en hoe je goed in je vel blijft zitten -ook- tijdens Corona. De challenges dragen allemaal iets bij aan je eigen omgeving. Denk aan het letterlijk in beweging zetten van je wijk, iets bijdragen tegen eenzaamheid en een challenge rondom duurzaamheid. Ook organiseer je een ‘Eindfissa’ met de rest van de deelnemers, uiteraard volgens RIVM-richtlijnen. Je bent tijdens de acht weken ongeveer vier uurtjes per week bezig en je kunt de tijd grotendeels zelf indelen.

‘Iets nuttigs én leuks doen’
Sanne van Kerkhof en Emma Swart, projectmedewerkers bij MEE & de Wering, leggen uit waar het idee vandaan komt: “Juist door de huidige coronasituatie zien we dat jongeren soms zoekende zijn. Veel ontmoetingsplaatsen zijn dicht, werk vinden en een opleiding volgen is lastiger en verbinding vinden met anderen is lastiger. Door het project SocialBoost! willen wij jongeren iets leuks laten doen, waarbij ze kennis opdoen en nieuwe mensen leren kennen en tegelijkertijd ook nog iets nuttigs voor hun omgeving doen!”

Een uitgebreid programma vind je op www.meewering.socialboost.nl net als een aanmeldformulier. Er is een beperkt aantal plaatsen per gemeente beschikbaar. Toelating gebeurt op basis van het moment van aanmelden, dus des te sneller je je aanmeldt des te groter de kans dat je mee kan doen.
Voor vragen over het project of programma kan je contact opnemen met Sanne van Kerkhof via s.vankerkhof@meewering.nl