ALKMAAR - Groots Alkmaar is een nieuw online tv-programma over cultuur, natuur en historie voor de inwoners van de gemeente Alkmaar. Het programma komt iedere eerste donderdag van de maand online op www.grootsalkmaar.nl. Het programma richt zich op het "grote" Alkmaar; de stad, de dorpen en alles daar tussen ... en ze zijn trots ("groos") op Alkmaar. Een vast onderdeel van de maandelijkse uitzending is een activiteitenoverzicht met tips voor in de agenda.

Groots Alkmaar brengt al het moois dat Alkmaar te bieden heeft bij je thuis

Het idee voor dit programma is ontstaan bij een aantal senioren in corona tijd: "als we er niet op uit kunnen gaan, dan moeten we al het moois wat Alkmaar te bieden heeft naar de mensen thuis brengen." Ondersteund door jonge professionals maakt de redactie, bestaande uit senioren, verschillende items. Deze worden in een uitzending op locatie één geheel. Groots Alkmaar laat zien waar Alkmaar en de Alkmaarder trots op kan zijn: de historie van de stad en haar omgeving, de rijkdom van de natuur en het brede aanbod aan culturele activiteiten.

Aandacht voor activiteiten, concerten, voorstellingen en exposities

Groots Alkmaar is meer dan een uitzending alleen. Met elke uitzending brengen we activiteiten, voorstellingen, concerten exposities en dergelijke onder de aandacht. Het idee is dat de beelden en verhalen de kijkers inspireren er op uit te gaan. Het programma biedt volop aanknopingspunten voor uitjes die je zelf kunt ondernemen en mogelijkheden om anderen te ontmoeten.

Volgende uitzending
Nieuwsgierig geworden? Kijk naar de volgende aflevering op donderdag 2 december. Vanaf 16.00 uur online op www.grootsalkmaar.nl. Het thema van deze uitzending is: December, aandacht voor jezelf en elkaar. De items die aan bod komen in deze uitzending zijn: De Winterkaravaan, samen zingen in een koor onder leiding van Roy Voogd en een interview met André Brouwer over zijn wandeltochten naar Santiago. Groots Alkmaar is een programma van het ABC Huis, een bestuurlijke fusie tussen Bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, centrum voor de Kunsten.