ZUID-SCHARWOUDE - Er is een nieuw inzamelpunt voor tweedehands kleding bij Dierenkliniek 't Ossehoofd aan Voorburggracht 228 in Zuid-Scharwoude. De opbrengst van de verkoop van deze kleding is voor Stichting Present Heerhugowaard-Langedijk.
Present is een organisatie die een brug wil slaan tussen mensen die willen geven en die daarmee geholpen worden. Daarvoor organiseren zij projecten op het gebied van wonen, zorg en welzijn op basis van mensen die daarvoor tijd beschikbaar willen stellen.
Er wordt getracht de mensen een steuntje in de rug te geven om hun leven en organisatie van leven weer op te pakken. De klussen die worden gedaan duren daarom ook maar één dag door een groep van ongeveer zes vrijwilligers. Het betreft: tuin opknappen, behangen, huis opruimen enzovoort. Meer informatie op:www.stichtingpresent-heerhugowaard-Langedijk.nl .
Als stichting zoekt Present organisaties en bedrijven die hen financieel ondersteunen. Daarnaast zijn ze dit jaar gestart met het ophalen van tweedehands kleding om onze exploitatie rond te krijgen. Daarom doen ze een beroep op de inwoners van Heerhugowaard en Langedijk. Er staan ook drie containers in Heerhugowaard bij de Dionysiuskerk, Intratuin en de kerk in 't Kruis en daarnaast in Sint Pancras bij de Regenboogkerk aan de Bovenweg.