HEILOO - Vanaf 12 januari 2018 start in het Trefpunt in Heiloo de Weerbaarheidstraining ‘Fit & Veilig’ voor volwassenen, die graag letterlijk en figuurlijk steviger in hun schoenen willen staan. De training bestaat uit eenvoudige fysieke oefeningen (‘Fit’), die er op zijn gericht om de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van de deelnemers te vergroten (‘Veilig’). Op vrijdag 10 november kunnen geïnteresseerden van 10.00-11.00 uur gratis deelnemen aan een kennismakingsles.

Inhoud lessen

De Weerbaarheidstraining bestaat uit 15 lessen en wordt gegeven door een diplomeerde weerbaarheidsdocent. Tijdens de trainingen wordt met behulp van oefeningen aan lichaamshouding, stemgebruik, ademhaling, intuïtie en verdedigingstechnieken gewerkt. Daarnaast ontvangen deelnemers tijdens de laatste les een persoonlijk beweegadvies.

Sport-Z.org

De organisatie van de Weerbaarheidstraining ‘Fit & Veilig’ is in handen van Sport-Z.org. Met behulp van beweegactiviteiten- en programma’s ondersteunt Sport-Z.org gemeenten bij het realiseren van hun doelstellingen binnen het sociale domein. Sport-Z.org brengt specifieke doelgroepen in beweging en sluit aan bij thema’s als gezondheid, leefbaarheid, participatie, integratie en zelfredzaamheid.

Meer informatie en aanmelden

De lessen vinden vanaf 12 januari elke vrijdagochtend plaats van 10.00-11.00 uur, in het Trefpunt, Abraham du Boishof 2 te Heiloo. De kosten voor deze training bedragen € 60,- voor 15 lessen. Meer informatie over de cursus Fit & Veilig vindt u op www.sport-z.org/FitVeilig. Voor aanmelden kunt u contact opnemen met Pascale de Hoogh, 06-11 14 97 28 of p.dehoogh@sport-z.org. Ook als u mee wilt doen aan de kennismakingsles is het verstandig om u van te voren aan te melden, want er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar. Mocht er veel animo zijn voor deze kennismakingsles, dan wordt er nog een tweede gratis les georganiseerd op 24 november.