ALKMAAR - Van het bedrijfspand aan de Lorentzstraat in Alkmaar is na de verwoestende brand van vannacht niets meer over. De opeengehoopte stalen platen laten zien hoe vernietigend de brand is geweest.

In de loods, waar meerdere bedrijven gevestigd zaten, brak rond 00.15 uur vannacht brand uit bij een reparatiebedrijf van boten. Binnen enkele uren lag het complete gebouw in de as, waaronder het bedrijf van Richard Vos. "Toen we aankwamen, viel het nog mee: een beetje rook, maar dat het zo erg zou worden, dat wist ik niet. Ik was hier met een collega en we schrokken best wel. We dachten: 'dat is klaar.' Je zag het achter elkaar instorten, er was geen houden meer aan." De vlammen sloegen metershoog het pand uit:

NH Nieuws-verslaggever Tom Jurriaans neemt vanmorgen de schade op: "Het is hier totaal verwoest. Het complete pand is inmiddels neergehaald. Mensen van Liander zijn nu bezig met de elektriciteit eraf te halen, maar meer is er niet."

Hart en ziel
Vos, die een bedrijf heeft in voertuigen, had net geïnvesteerd in elektrische brommobielen. "Er was nog geen meter mee gereden, maar dit is einde bedrijf. We moeten de draad weer oppakken met onze expertise en een nieuwe locatie, meer kunnen we niet doen. Zonde, want het was onze hart en ziel."

Verzekeringstechnisch moet het volgens Vos allemaal wel goed komen. "We moeten nu hoopvol naar de toekomst kijken. Wat moeten we anders? Sluiten omdat alles verbrand is? Dat is een beetje onzin."