ALKMAAR - "Het is zo leuk om in het echt sfeer te proeven op een Open Dag! Ik kan het elke studiezoeker aanraden", vertelt Jolie van Meggelen, eerstejaars student bij Hogeschool Inholland Alkmaar. De hogeschool nodigt iedereen die zich aan het oriënteren is op een hbo-studie van harte uit. Op zaterdag 9 april is de Open Dag om kennis te maken met onze studenten, studiekeuzeadviseurs en docenten. Dit is dé kans om nog voor de aanmelddatum van 1 mei binnen te komen kijken. De Open Dag staat in het teken van beleving, interactie en persoonlijke aandacht.

In het echt bekijken

"Toen ik op zoek was naar een vervolgopleiding hebben de gesprekken met studenten en docenten op een Open Dag mij goed geholpen. Daardoor werd het voor mij duidelijk dat de opleiding Verpleegkunde het moest worden. Dat ik nu op de Open Dag als promotiestudent voorlichting geef en studiezoekers ontvang past mij heel goed. Ik weet precies waar je over kunt twijfelen bij het kiezen van een vervolgopleiding. Studenten weten als geen ander hoe het is om in Alkmaar te studeren. Ook is het waardevol om Hogeschool Inholland Alkmaar in het echt te zien. Waar kom je dan te studeren? Hoe zien de les- en praktijkruimtes eruit? Wat is het Inholland Innovatielab of wat doe je bij het onderwijsproject Gasfabriek Alkmaar? Allemaal vragen waar je op een Open Dag antwoord op kan krijgen. En je voelt direct of Inholland Alkmaar of een opleiding bij je past", vertelt Jolie enthousiast.

Sfeerproeven

Proef 9 april de sfeer van Inholland Alkmaar door een workshop Instagram-poëzie te volgen. Een workshop die helpt om als leraar goed voorbereid voor de basisschoolklas te staan, volg een opleidingspresentatie of speel een competentiespel om te ontdekken welke opleiding goed matcht. Of wat dacht je van meer horen over onze nieuwe opleiding associate degree (AD) Maintenance, kennismaken met onze studentenvereniging Omnivas, een kijkje nemen in studentencafé de SooS of in gesprek gaan met studenten over hun studie-ervaringen. Ze vertellen graag alles over studeren en bieden de kans om twijfel weg te nemen. De studenten staan vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur klaar aan de Bergerweg 200 in Alkmaar.

Experimenteren

Kom kijken bij de talkshow 'Behind the scenes' van de opleiding Business Studies, Accountancy en Finance & Control, krijg uitleg over de onderzoeksprojecten in het Innovatielab. Daar werken ze met drones die windmolens repareren en wordt er een solar boat ontwikkeld. En bij Gasfabriek Alkmaar hebben studenten Social Work en Bouwkunde de handen ineengeslagen om te experimenteren met maatschappelijke vraagstukken. In de live Instagram-talkshow kun je er nog veel meer over horen aanstaande zaterdag.

Open Dag ook online

Op 9 april staat Hogeschool Inholland zowel fysiek als online klaar voor studiekiezers. Inholland heeft een Open Dag-website ingericht waar informatie te vinden is over het fysieke en het online programma.

Ook goed voorbereid studeren zoals Jolie? Kijk op inholland.nl/opendag en meld je aan voor de Open Dag van zaterdag 9 april!