ALKMAAR - Bibliotheek Kennemerwaard organiseert de hele maand november verschillende activiteiten rondom de campagne ‘Nederland Leest’. Activiteiten waarbij leden en bezoekers elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gaan over het thema. Dit jaar is het thema van ‘Nederland Leest’ Oud worden, jong blijven: we worden met z’n allen gemiddeld steeds ouder, maar we blijven ook steeds fitter. Hoe is het om ouder te worden en hoe blijf je fit en vitaal?

Activiteiten
Het thema Oud worden, jong blijven is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan boeken over gezondheid, kunnen leesclubs er samenkomen en worden er lezingen rondom het thema georganiseerd en er zijn fototentoonstellingen. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen. Op bknw.nl/nederlandleest vind je het volledige overzicht van de activiteiten.


Lezingen
Suzanna Jansen, auteur van Het pauperparadijs, komt dinsdagavond 15 november naar de bibliotheek in Castricum om te vertellen over haar nieuwe boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van emancipatie. Hoe verging het Betsy en haar dochters na Het pauperparadijs? Journalist Tijn Elferink komt donderdagavond 24 november naar de bibliotheek in Heerhugowaard om te vertellen over zijn boek Fijn dat je er bent. De vraag naar mantelzorg zal de komende jaren alleen maar toe nemen. Tijn komt met praktische informatie, handige tips en persoonlijke verhalen om de (toekomstige) mantelzorger te helpen en te inspireren. De toegang voor een lezing is € 7,50 voor bibliotheekleden (€ 6,00).

Meet & Greet schrijversmarkt
Zaterdagmiddag 19 november staat volledig in het teken van literatuur en schrijvers. Deze middag van 14.00 tot 17.00 uur staan schrijvers uit de regio Alkmaar, van beginners tot gevorderden klaar voor een meet & greet. Met onder andere Simone van der Vlugt, Yorick Goldewijk, Valentijn Ringelberg en Nadine Swagerman.

Eénmalige Leesclub
In drie bibliotheekvestigingen kun je tijdens de actiemaand ‘Nederland Leest’ deelnemen aan een leesclub. Je gaat met elkaar in gesprek over het geschenkboek dat tijdens Nederland Leest exclusief en gratis in de bibliotheek verkrijgbaar is. Kijk op www.bknw.nl/activiteiten voor een compleet overzicht van data, tijden en locaties. Meedoen kost € 3,50.

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers
Leden en bezoekers krijgen tijdens ‘Nederland Leest’ het boek Mevrouw mijn moeder van Yvonne Keuls cadeau (let op: op=op). Met dit boek richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar ouder wordende moeder. Deze ontroerende roman is een prachtig gesprek tussen moeder en dochter, over een bijzonder verleden en vitaal ouder worden. Lees en praat mee over dit boek in de bibliotheek.

Word met korting lid en ontvang een boek cadeau
Ben je nog geen lid? Dan heeft Bibliotheek Kennemerwaard een mooie aanbieding voor je. Als je tijdens ‘Nederland Leest’ (geldig van 1 t/m 30 november) een jaarabonnement afsluit krijg je maar liefst 3 maanden lidmaatschap cadeau. Ook ontvang je een exemplaar van ‘Mevrouw mijn moeder’ (let op: op=op).

Compleet overzicht en reserveren
Het complete overzicht van Nederland Leest met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen vind je op www.bknw.nl/nederlandleest of in de flyer die in de bibliotheek ligt. Reserveer activiteiten via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen.

Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema.