ALKMAAR - Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Dit jaar is het thema van Nederland Leest Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest van 1 t/m 30 november, worden interessante lezingen en bijeenkomsten georganiseerd over dit thema. Kom naar de meest duurzame ontmoetingsplek, de bibliotheek, en bezoek een activiteit of word lid en je krijgt het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Een mooi geschenk over zijn liefde voor de natuur.

Leren, delen en creëren
Het thema duurzaamheid is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Denk bijvoorbeeld het delen van duurzaamheidstips, de natuur in en het organiseren van leesclubs. Kortom: de bibliotheek is het hart van de campagne en een ideale plek om samen te komen, en aan de slag te gaan met duurzaamheid. Gedurende de maand november zijn er allerlei activiteiten in jouw bibliotheek. Hieronder een selectie, loop gerust een keertje extra binnen!

Een greep uit de activiteiten
Fotografen Jan en Mart Smit verzorgen op dinsdag 19 november een presentatie met schitterende foto's van de Nederlandse kust in de bibliotheek in Heerhugowaard. Zij stroopten jarenlang de kust af met hun camera's en bundelden de mooiste beelden in een fotoboek. De zussen Jessie en Nicky Kroon delen op dinsdag 19 november in de bibliotheek in Alkmaar hun ervaringen met het Zero Waste Project. Een gelukkiger en leuker leven met minder plastic en afval: kan dat? Jessie en Nicky inspireren je om plasticvrije keuzes te maken én laten zien hoe je circulaire economie in de praktijk brengt. Op woensdag 20 november vertellen Naomi de Bruijne en Marije Franken in de bibliotheek in Heerhugowaard over het Plantenasiel Haarlem. Een plek waar planten een tweede leven krijgen. Op vrijdag 22 november kun je mee met een rondleiding bij de Hortus in Alkmaar. De Hortus is gespecialiseerd in geneeskrachtige kruiden en is gelegen op het voormalige VSM terrein.

Compleet overzicht en reserveren
Het complete overzicht van Nederland Leest met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen vind je op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. In jouw bibliotheek ligt ook een uitgebreide folder met het complete programma. Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van onze vestigingen. Je kunt alleen per pin betalen.