ALKMAAR - Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in Alkmaar. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. Tijdens de feestelijke dagen wordt er voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: Help! Een verrassing! van Miriam Bos.


In de bibliotheek in Alkmaar De Mare komt op woensdag 24 januari om 10.00 uur burgemeester Anja Schouten voorlezen. In de bibliotheek in Alkmaar Centrum komt op donderdag 25 januari om 10.00 uur, Ron Vlaar, oud speler en jeugdtrainer van AZ voorlezen.

Help! Een verrassing! dansen met Fleur

In de interactieve workshop Help! Een verrassing! brengt Fleur het verhaal uit het bekroonde prentenboek tot leven. De workshop is op donderdag 25 januari van 10.30 – 11.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum en op zaterdag 27 januari van 10.00 – 10.30 uur in de bibliotheek in Alkmaar De Mare. (Leeftijd 1 – 4 jaar).

't Zoldertheater speelt Geit is jarig

Geert Van Diepen zingt en vertelt het verhaal Geit is jarig in een mooi mini decor. Zaterdag 3 februari van 14.30 – 15.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. (Leeftijd vanaf 3 jaar).

Creatieve ochtend Een eigen bos maken

In de bibliotheek in Alkmaar De Mare kunnen kinderen op maandag 29 januari van 10.00 – 11.00 uur deelnemen aan een workshop Een eigen bos maken. Met natuurlijke materialen als klei, takjes en bladeren maken kinderen een eigen bos. (Leeftijd 2 – 3 jaar).

Speelochtend in samenwerking met speel-o-theek De Speelboeg

Op woensdag 31 januari, van 10.00 – 12.00 uur zijn kinderen welkom voor een speelochtend, georganiseerd in samenwerking met speel-o-theek De Speelboeg, in de bibliotheek in Alkmaar De Mare. (Leeftijd 1 – 4 jaar).

Eikeltjes speurtocht

In alle bibliotheken kunnen kinderen een leuke speurtocht doen, vogels inkleuren en beplakken.

Overzicht van alle activiteiten

Kijk op bknw.nl/doen voor het overzicht van alle activiteiten en de mogelijkheden om je aan te melden met je kind.

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht.

Voorlezen elke dag een feest!

Actie voor nieuwe jeugdleden van 0 - 6 jaar

Tot en met 21 jaar is het lidmaatschap gratis. Schrijf jouw kind van 0 - 6 jaar in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het voorleespoppetje August cadeau (zolang de voorraad strekt).

Zelf nog geen lid?

Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Je bent al lid voor maar € 5,- per maand! Hiermee heb je ook toegang tot
e-books en luisterboeken.