SCHERMER - Op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het Nationale Molendag. Vanwege het 100-jarig bestaan van vereniging De Hollandsche Molen zijn de activiteiten op de molens dit jaar extra feestelijk, zeker in de Schermer.


Alle Schermer Molens draaien, de Museum Molen in Schermerhorn en Korenmolen De Otter zijn te bezoeken en als extra activiteit treedt theatermaker-verhalenverteller Wim van Bokhorst op. Wim van Bokhorst komt in historisch kostuum mooie, levendige verhalen vertellen over het molenaarsbestaan. Het belooft een interessant spektakel te worden. Hij speelt op zaterdag 13 mei in korenmolen De Otter in Oterleek. De eerste ronde begint om 13:00 uur, de tweede ronde om 14:00 uur. Op zondag 14 mei speelt hij om 14.00 uur in de Museummolen in Schermerhorn en wordt dan begeleid met pianomuziek van Ellen Verburgt. En natuurlijk zijn de molenaars aanwezig voor rondleidingen op de molen en om alle vragen te beantwoorden.

De Otter is beide dagen open van 10.00 tot 16.00 uur. De Openingstijden van de Museum Molen staan op: www.museummolen.nl.