ALKMAAR - De Nationale bibliotheek van Litouwen heeft door samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard een nieuwe strategie voor mediageletterdheid ontwikkeld. Twee bibliothecaressen, Alma Masevičienė en Marija Pečiulytė van de Nationale bibliotheek van Litouwen bezochten Bibliotheek Kennemerwaard. Alma en Marija deden inspiratie op rondom digitale geletterdheid, burgerschap en mediawijsheid. Met hun strategie wonnen zij een Quality Award als beste Erasmus+-project.

Inspiratie
Tijdens hun bezoek leerden ze het werk van Bibliotheek Kennemerwaard kennen en maakten zij kennis met methoden die hen inspireerden om een strategie voor mediageletterdheid te ontwikkelen voor de Nationale bibliotheek in Litouwen. Na het bezoek deelden Alma en Marija de methoden met hun Litouwse collega's. En zij presenteerden de nieuwe mediawijsheid-strategieën en richtlijnen met de Litouwse openbare bibliotheken.

Trots
Met deze nieuwe strategie wonnen zij een mooie prijs, de Quality Award als Beste Erasmus+-project op het gebied van volwasseneneducatie. Bibliotheek Kennemerwaard is trots op de collega's die hier een bijdrage aan hebben geleverd.