DRIEHUIZEN - Tijdens de jaarlijkse Nacht van de Vleermuis die in Europa wordt georganiseerd kun je op vrijdag 23 augustus om 20.00 uur meevaren op de fluisterboot van Landschap Noord-Holland door de prachtige Eilandspolder tussen Alkmaar en Purmerend, en ga je op zoek naar vleermuizen. De tocht begint nog met daglicht, maar snel maakt de dag plaats voor de nacht. Vanaf het water zie je hoe het licht verandert en hoor je de geluiden intenser worden.

Op dit magische moment tussen dag en nacht komen de vleermuizen tevoorschijn. Zij gaan op zoek naar insecten en vliegen wendbaar door de donkere lucht. De geluiden die ze maken zijn voor het menselijk oor nauwelijks hoorbaar. De gids heeft een batdetector bij zich waarmee de geluiden waarneembaar worden. Zo kun je er achter komen welke vleermuizen er rondvliegen. Is het een laatvlieger of een watervleermuis…?

Tip van de boswachter: Trek warme kleding aan, het is vaak koud op het water. Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plaats aan boord.


Wanneer: vrijdag 23 augustus 2019 van 20.00 tot 22.00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen
Reserveren: www.gaatumee.nl