ALKMAAR - De provincie Noord-Holland herstelt het asfalt van de Provincialeweg (N242) tussen de afrit van de Nieuw Schermerweg (N243) en de toerit Bestevaerstraat in Alkmaar zodat de weg klaar is voor de winter.


Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Provincialeweg (N242) in één richting afgesloten voor het autoverkeer richting Alkmaar. Dit gebeurt op dinsdag 9 november van 20.00 uur ’s avonds tot de volgende ochtend 4.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Nollenweg (N508), Huiswaarderweg (N245) naar de Martin Luther Kingweg (N9).

Het verkeer vanuit Alkmaar/A9 richting Heerhugowaard ondervindt geen hinder.

Wegen klaar maken voor de winter

De winter komt er weer aan. Dat betekent dat er een kans bestaat dat het wegdek op zwakke plekken stuk vriest. Om vorstschade zo veel mogelijk te voorkomen worden komende tijd op meerdere wegen asfaltreparaties uitgevoerd. Zo zorgt de gebiedsaannemer ervoor dat de wegen klaar zijn voor de winter.

Werkzaamheden combineren

De provincie probeert zo veel mogelijk werkzaamheden te combineren om de hinder voor de omgeving te beperken. Dat is helaas niet altijd mogelijk. Vanaf 16 november treft de provincie voorbereidingen om de Leeghwaterbrug (N242) op afstand te kunnen bedienen vanaf de bediencentrale Weg- en Waterhuis De Lange Balk in Heerhugowaard. De N242 is dan 7 avonden en nachten afgesloten.

Kijk hier voor meer informatie.