DE RIJP - Project Geestdrift presenteert op vrijdag 14 april de muziektheatervoorstelling ‘Woorden om in te Wonen’ in de doopsgezinde kerk in De Rijp.


‘Woorden om in te Wonen’ is een avondvullend programma met poëzie en muziek door de nieuwe Nederlandstalige makers Medemens (Annick Sickinghe en Kathlyn Wuyts) en Fee Reynaert. Ze spelen elk een set van ongeveer 45 minuten, aan elkaar gebreid met gedichten en gezamenlijke nummers. In ‘Woorden om in te Wonen’ belichamen zij de kracht van onze taal door middel van theater, kleinkunst en jazz.

Over de makers
Zangeres en dichteres Fee sorteert haar innerlijke dialogen. Ze deelt op kwetsbare wijze haar verhaal door middel van Nederlandstalige nummers, waar verschillende muziekstijlen en poëzie samenkomen. De luisteraar komt heel dichtbij en maakt deel uit van haar vragen en vondsten.

Medemens bestaat uit theatermaker/schrijver Kathlyn Wuyts en muzikant/filmmaker Annick Sickinghe. Ze schrijven Nederlandstalige liedjes en verhalen en maken beeldend werk vanuit de oneindige verwondering die ze voelen voor de wereld en voor het bestaan. In hun intieme concerten verwerken ze theatrale elementen, dragen ze gedichten voor en voeren ze gesprekken met het publiek.

Project Geestdrift presenteert inspirerende voorstellingen in doopsgezinde kerken in Noord-Holland met als doel bezoekers te verwelkomen op deze bijzondere locaties en op een verbindende manier met elkaar kennis te laten maken. Woorden om in te Wonen is een productie in samenwerking met Karavaan, buitengewoon theater op locatie.

Kaarten kosten € 13,50 en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur en wordt ingeleid met een contextprogramma. Locatie: doopsgezinde kerk, Jan Boonplein 18, De Rijp.