ALKMAAR - Met zijn nieuwste theatervoorstelling Brown Sugar Baby presenteert Eric de Vroedt, regisseur bij Het Nationale Theater, een mooie en indringende voorstelling over een Indische jazzband in de turbulente nadagen van de Nederlandse kolonie. Hij liet zich voor de tekst inspireren door verschillende jazzbands van zijn opa en een verborgen familiegeschiedenis. De muziektheatervoorstelling, gespeeld door elf acteurs en muzikanten, is op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni in TAQA Theater De Vest te zien.

Muzikaal verhaal

1935, Hotel der Nederlanden in Batavia, Nederlands-Indië. De Indische familieband Brown's Sugar Babies maakt zich klaar voor de grote finale van het nationale jazzconcours. De feestzaal stroomt vol, maar backstage is er van alles mis. Terwijl de problemen zich razendsnel opstapelen, zet bandleider Kurt alles op alles om zijn show te redden. Voor deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van arrangementen van bestaande jaren '30 jazzmuziek, en bewerkingen van bekende jazznummers worden live gezongen door acteurs Mariana Aparicio, Emma Buysse, June Yanes en Fjodor Jozefzoon.

Meer informatie en toegangskaarten

Brown Sugar Baby van het Nationale Theater is op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 26,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 0722- 548 99 99.