ALKMAAR - Op 19 september 2011 opende Music Centre Blue voor het eerst de deuren. Deze maand bestaat het Alkmaarse muziekcentrum dus alweer 10 jaar. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren is er een samenwerking tot stand gekomen met de stichting Muziekids. Deze stichting biedt kinderen in ziekenhuizen ontspanning, afleiding en plezier door middel van muziek. Van 19 september tot 3 oktober wordt er bij Blue op diverse manieren geld ingezameld voor dit muzikale doel.

Over de actie Van
19 september tot 3 oktober vieren eigenaren Loes en Marco Hoogland het 10-jarig bestaan van Blue door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Muziekids. Het geld dat wordt ingezameld komt ten goede aan de nieuw te bouwen Muziekids Studio in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Bij Music Centre Blue kunnen iedere avond 8 bands repeteren. Van iedere repetitie in de actieperiode gaat er €5,00 naar de stichting Muziekids. Op de bar staan donatieboxen waar men contant of via een Tikkie een donatie kan doen. Tenslotte is er een loterij met als hoofdprijs opnames in de geluidsstudio van Music Centre Blue ter waarde van €300,00. Bands die komen repeteren in de actieperiode dingen automatisch met één lot mee naar de prijzen, maar er kunnen extra loten gekocht worden voor €5,00 per lot. De gehele opbrengst van de loterij komt ten goede aan de stichting Muziekids. En voor wie niet in de gelegenheid is om in de actieperiode langs te komen, zal er online via Facebook een doneeractie worden opgezet. Zie www.facebook.com/MusicCentreBlue.

Over Music Centre Blue
Op 19 september 2011 openden de deuren van Alkmaars jongste muziekcentrum voor de allereerste keer. Vele muzikanten uit de hele regio (en soms zelfs ver daarbuiten) weten deze muzikale huiskamer te vinden. Met 8 volledig ingerichte oefenruimtes, een eigen opnamestudio en een gezellig muziekcafé is Blue een heerlijke plek voor alle muzikanten, van beginner tot professional. Muzikanten van alle leeftijden en van alle muzikale genres komen inmiddels alweer 10 jaar naar de Edisonweg om zich muzikaal uit te leven. Eigenaren Loes en Marco Hoogland zijn enorm trots op deze mijlpaal, zeker na de roerige corona-periode waarin ook Music Centre Blue de deuren tijdens de lockdowns diverse keren moest sluiten. Hopelijk mag er snel weer live opgetreden worden door bands en artiesten en kan het publiek daar snel weer van genieten!

Over Muziekids
Stichting Muziekids bouwt, onderhoudt en exploiteert ruimtes (Muziekids Studio’s) in ziekenhuizen waar kinderen tot 18 jaar die in die zorginstelling op bezoek zijn of er moeten verblijven, muziek kunnen maken en beleven. Een Muziekids Studio is het muzikale hart van een ziekenhuis met een positieve uitstraling op de gehele omgeving. In de Muziekids Studio’s begeleiden ervaren studioleiders en musicerende vrijwilligers op professionele wijze de jeugdige patiënten, om ze zo even de stress van het ziek zijn, de pijn, angst en het gemis van thuis te doen vergeten. Muziekids maakt de wereld van het zieke kind een beetje aangenamer en leuker door het zelf én samen maken van muziek. Dat doet zorgen even vergeten, het stressniveau verlagen en het genezingsproces in positieve zin aanwijsbaar stimuleren. Stichting Muziekids heeft als ultieme doel om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Momenteel zijn de eerste stappen gezet om in de nieuwbouw van het NWZ een mooie plaats vrij te houden voor een Muziekids Studio. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij!