ALKMAAR - In de oude drukkerij aan de Marconistraat in Alkmaar is het team van Munki Motion druk bezig met bouwen. In de hal opent eind deze zomervakantie de vierde Munki Academy van Nederland. Een heus freerun paradijs waar ervaren trainers hun liefde voor de sport willen gaan overdragen aan de nieuwe generatie.

Het afgelopen jaar is het net als voor elke sport faciliteit, heel erg zwaar geweest voor Munki Motion. Munki Motion beschikt over drie freerun gyms in Noord-Holland maar deze locaties zijn voor het grootste deel van het jaar dicht geweest. Gelukkig heeft Munki Motion de afgelopen periode overleefd en kan het team weer doorgaan met het uit dragen van de visie die ze hebben. Munki Motion is met meerdere malen Nederlands Kampioen de plek voor topsport maar richt zich ook vooral op breed sport.

De drie eigenaren van Munki Motion hebben in het afgelopen jaar opnieuw beseft hoe belangrijk sport is in de samenleving en hoe het mensen kan samenbinden. Munki Motion is dan ook heel erg trots dat ze binnen de gemeenschap van Alkmaar, op een prachtige locatie, binnenkort mogen gaan starten met het aanbieden van freerunlessen. De Munki Academy bied straks plek voor maar liefst 700 leerlingen.

Voor de zomervakantie hebben ze buiten bij de locatie al wekelijkse proeflessen gegeven en op 28 augustus zal de eerste open dag in de Munki Academy Alkmaar gaan plaats vinden.