ALKMAAR - De Studievereniging Technische Bedrijfskunde (svTBK) van Hogeschool Inholland Alkmaar gaat geen uitdaging uit de weg. Zij organiseert op woensdag 13 mei voor de eerste keer een online stage event. Mix & Match Digital is een digitale variant op het welbekende Mix en Match Event dat de afgelopen jaren in o.a. de Grote Kerk en het AFAS stadion in Alkmaar werd georganiseerd. Door het event online aan te bieden hebben bedrijven en studenten in deze coronatijd toch de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan voor het invullen van stageplekken.


Zo'n 350 studenten van 13 verschillende technische en ICT-opleidingen van drie vestigingen van Hogeschool Inholland gaan digitaal op zoek naar de ideale stage. De Alkmaarse, Haarlemse en Diemense studenten hebben tussen 14.00 en 16.00 uur online gesprekken met de bedrijven via verschillende kamers in MS Teams. Voorzitter Johan Huiberts van de svTBK en Richard Oerlemans, vestigingsdirecteur Hogeschool Inholland Alkmaar en directeur van het domein Techniek, Ontwerpen en Informatica, openen samen via een videoboodschap het unieke stage event.

Match
Ondanks deze tijd hebben zeker 45 bedrijven aangegeven hard op zoek te zijn naar stagiairs op hbo-niveau. Het digitale event op 13 mei 2020 14.00 uur tot 16.00 uur) bestaat uit zes rondes van online speeddaten waar studenten met vertegenwoordigers van de bedrijven. Op de website mixenmatchevents.nl heeft de student van tevoren aangegeven wat de voorkeur is en welk bedrijf daarbij matcht. Met dat bedrijf gaat de student in gesprek met als doel om de match te verzilveren in een sollicitatie naar een stage.


Enthousiasme
"Als organisator zijn we al vanaf januari bedrijven aan het benaderen en je ziet het enthousiasme in de aantallen. Bedrijven en instellingen komen uit de hele regio. Denk aan: HVC, GP Groot, De Marine, ERIKS en Tata Steel. Fantastisch!", vertelt Johan Huiberts, voorzitter van Studievereniging Technische Bedrijfskunde. ''Het werd wel even anders toen Corona om de hoek kwam kijken. Al onze plannen voor de Grote Kerk in Alkmaar konden overboord.'' vult student Jur Stam, organisator Mix & Match Digital en voormalig bestuurslid svTBK aan. ''We merkten veel onzekerheid bij studenten of ze wel een stageplaats konden krijgen in september. Zonde, dus hebben we gehandeld en zijn een digitale variant gaan opzetten. Bij het benaderen van bedrijven hoorden we veel positieve reacties. Men kijkt weer uit naar het event.''


Livestream Instagram
Tijdens Mix & Match Digital kun je ook een live programma volgen via Instagram Inholland Alkmaar. In de livestream hoor je meer over hoe je het beste je stropdas strikt en vertelt Kevin Overtoom van Betaselect hoe je het beste solliciteert en waar een startsalaris uit kan bestaan. Ook kun je je cv laten checken door Young Capital, vertelt TerraTechnica waar zij zich mee bezighouden en is de online prijsuitreiking Jong Ondernemen door de jury die oa. bestaat uit Dick Winkelhuis, Rob Niele van Ondernemend Alkmaar, Huug de Deugd van Hogeschool Inholland en Pierre Komen van Bukom.


Jong Ondernemen
Vierdejaars studenten Technische Bedrijfskunde hebben onder de noemer 'Jong Ondernemen' de afgelopen zes maanden in teams een bedrijf opgezet, waarbij een nieuw, eigen geproduceerd en innovatief product op de markt wordt gezet. Ondernemend Alkmaar maakt woensdag 13 mei tijdens het event online weten wie de eerste prijs heeft gewonnen van één van de drie finalisten. De winnaars ontvangen een certificaat van deelname met een eervolle vermelding en mogen een pak uitzoeken bij Strak in Pakken. Deze prijs is ter beschikking gesteld door Ondernemend Regio Alkmaar.

Organisatie
Mix & Match Event wordt georganiseerd door Studievereniging Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Inholland Alkmaar en wordt ondersteund door Ondernemend Regio Alkmaar, BDO Accountants en gemeente Alkmaar. Vanuit Inholland Alkmaar zijn de studenten van de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek, Civiele Techniek, Bouwkunde, Business IT & Management en Technische Informatica op zoek naar een passende stageplek voor volgend studiejaar of een afstudeeropdracht. Vanuit Diemen zijn er studenten van Business, IT & Management, de AD IT Service Management en Mathematical Engineering. En vanuit Haarlem van de opleidingen Bouwkunde, Bouwmanagement & Vastgoed en Informatica. De organisatie hoopt in november weer een grote editie van het Mix en Match Event neer te zetten in de Grote Kerk.