ALKMAAR - Sport-Z grijpt haar kans nu de regering de beperkende maatregelen voor jeugdige sporters heeft versoepeld. De wekelijkse SportFUN lessen zijn weer hervat. Niet binnen in de sportzaal van De Meent Bauerfeind maar buiten, bij Outdoorpark Alkmaar. SportFUN-lessen zijn bedoeld voor kinderen die lastig aansluiting vinden bij de groep in het reguliere sportaanbod. De begeleiding is er op gericht iedereen een plezierige sportbeleving te laten ervaren. Ook tijdens de buitenlessen is het voor nieuwe jeugd mogelijk een (proef)les mee te doen, deze is te reserveren via www.sport-z.org/sportfun.


Het wekelijkse sportprogramma SportFUN vindt elke woensdagmiddag plaats vanaf 15.00 en 16.15 uur. Onder begeleiding van professionele sporttrainers én een pedagogisch deskundige trokken de kinderen 6 mei voor het eerst weer met elkaar op, na een wekenlange stop. De deelnemers konden hun hart ophalen tijdens het rennen van de heuvel, klimmen en klauteren over de obstakels en -eindelijk weer- maken van grapjes met elkaar. "Voor deze doelgroep is het eigenlijk nóg vervelender dat alle activiteiten stilliggen. De kinderen waar wij mee sporten vinden het vaak lastig hun gedrag aan te passen in een groep. Het stukje structuur wat wij kunnen bieden tijdens onze sportlessen viel in de afgelopen periode helemaal weg. Nu zijn we bij Sport-Z wel aan de slag gegaan met online challenges en hebben we ook 1-op-1 begeleiding aangeboden voor de kinderen die daar behoefte aan hadden. Toch is dat niet helemaal hetzelfde," aldus Marise Dicou, sportcoördinator bij Sport-Z. De kinderen waren in ieder geval blij dat het aanbod weer van start ging, "Het is wel erg jammer als je thuiszit, dan heb je veel minder tijd om met de juf en de anderen te zijn. En wauw, jouw haar is nóg langer geworden!".

Zolang de lessen buiten plaatsvinden, maar ook als zij straks weer naar binnen verplaatsen, kunnen kinderen zich aanmelden voor een proefles. Er wordt in twee groepen gesport. Bij aanmelding wordt niet alleen gekeken naar leeftijd, maar ook naar de verschillende behoeften van de deelnemers. Meer informatie is te vinden op de site www.sport-z.org/sportfun, of men kan contact opnemen met Marise via sportfun@sport-z.org of 06-15011344.