ALKMAAR - Komende donderdag, donderdag 17 oktober, opent de 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind om 09.00 uur haar deuren voor publiek. Om de opening te vieren wordt door De Meent Bauerfeind en horecapartner TRCK op vrijdag 18 oktober de gehele dag gratis chocomel uitgedeeld langs de 400-meterbaan. Schaatsschool InBalans is vrijdagavond met docenten aanwezig tijdens de eerste buffelavond van het seizoen en ook schaatsspeciaalzaak Fortysix is klaar voor het nieuwe schaatsseizoen.


Na een aantal dagen hard werken maakt Alkmaar Sport bekend dat Alkmaarse ijsbaan vanaf donderdag is geopend. Roy Lennings, locatiemanager namens Alkmaar Sport: “Afgelopen vrijdag is een gedeelte van de 400-meterbaan afgesmolten. Door de hevige regen die continu viel en de harde wind die net uit de juiste hoek kwam waaide de regen de baan op. Hierdoor smolt de toplaag. De harde wind zorgde er vervolgens voor dat het gesmolten ijs weer van de baan waaide. Deze combinatie en voornamelijk de tijd die het duurde zorgde ervoor dat wij een groot gedeelte van de ijslaag zijn verloren. Helaas hebben we de opening daarom moeten annuleren.”

Nadat de storm is gaan liggen is de zaterdag gebruikt om de baan te laten herstellen en weer een koudebuffer op de bouwen in de baan. Lennings vervolgt: “Toen de 400-meterbaan voldoende was hersteld, hebben we de schade bekeken en moeten concluderen dat het gehele rechte stuk opnieuw opgebouwd dient worden.” De 400meterbaan was een groot gedeelte van zijn kalk verloren. Deze kalk heeft de Alkmaarse ijsbaan nodig om extra bestand te zijn tegen de zon. Zonder kalk zal de baan heel snel last krijgen van de zon en zal hij eerder smelten.

“Wij hebben het beschadigde deel van de 400m baan in de nacht van zondag tot maandag laten ontdooien. Hierna zijn wij meteen zijn begonnen met het kalken en afgelopen avond hebben wij de lijnen weer in het ijs kunnen leggen. Vandaag zijn wij begonnen met het opbouwen van de dikte van het ijs. Morgen gaan we hiermee verder. Aan het einde van deze dag zullen beginnen met het egaliseren van de gehele baan. Donderdag 17 oktober kunnen wij weer alle schaatsers ontvangen!” aldus Lennings. Hij besluit “Ik wil alle schaatsers graag bedanken voor het begrip van de afgelopen dagen. We gaan ondanks de valse start er een fantastische seizoen van maken!”

Praktische informatie
De 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind is vanaf donderdag 17 oktober 09.00 uur geopend volgens de reguliere openingstijden. Deze zijn te vinden op de website, www.demeentalkmaar.nl. Vanaf maandag 20 oktober staan er diverse herfstvakantie op de agenda.