ALKMAAR - Ze gooien niet met boomstammen maar uitdaging is er wel, de deelnemers aan de wandelbootcamp groep in De Mare van Alkmaar Ontmoet nodigen anderen uit ook eens mee te doen. “Niets moet, de coach van Sport-Z kijkt naar je mogelijkheden maar daagt je ook echt uit. Bovendien is het altijd leuk, er wordt veel gelachen, we hebben veel respect voor elkaar en de acceptatie is groot.”

De deelnemers aan de wandelbootcamp groep drinken na afloop gezamenlijk een kopje koffie. Daar delen zijn ervaringen en kunnen ze hun ei even kwijt. Eén ding hebben ze gemeen; ergens in hun leven liep het even niet lekker. Het gaat nu goed, maar soms moet daar hard voor gewerkt worden. “Deze groep geeft mij een doel om uit bed te komen en ergens heen te gaan, je krijgt structuur in je dag en je komt onder de mensen,” aldus één van de deelnemers.

Wandelbootcamp
De wandelbootcamp is voor iedereen toegankelijk, ook als je weinig kan, kan je al snel meedoen. “De sportcoach is creatief, weet overal een draai aan te geven. Heb je ergens last van, dan past hij de oefening aan. Maar er komen wel veel oefeningen voorbij in zo’n uur, we staan niet stil. Je bent vrij om het zo intensief op te pakken als je zelf aankunt, of waar je hoofd op dat moment naar staat. Als je met passie voor de groep staat dan máák je de groep en dat voelen we.” De coaches van Sport-Z zijn erg bij de groepen betrokken. “Ze controleren je niet en je hoeft je niet te verantwoorden, het móet allemaal niet, maar er is wel sociaal contact. Dan krijgen we even een berichtje om ons te motiveren voor de les. Laatst zijn we ook op stap geweest naar Schoorl met de hele groep. Dan ontmoet je ook daar weer nieuwe mensen en maak je samen mooie herinneringen.”

Goede mindset
De mindset in de groep? Genieten van het leven! “Ze zeggen wel eens dat sport verbindt en dat is ook echt zo. De coaches van Sport-Z gaan hier heel serieus mee om. Het doet wat met je en we nodigen iedereen uit om te kijken wat dit nou echt inhoudt. Promoot zoveel mogelijk dat dit bestaat en we zien hopelijk binnenkort weer nieuwe mensen bij de groep aansluiten.”

Wandelbootcamp bij Alkmaar Ontmoet
Elke dinsdag om 10.00 uur start de wandelbootcamp groep bij wijkcentrum Mare Nostrum in de Mare in Alkmaar. Rond 11 uur drinken zij gezamenlijk nog kopje koffie of thee. Iedereen uit de wijk die geïnteresseerd is kan gratis aansluiten om te kijken of de activiteit bij hem/haar past. Neem voor meer informatie contact op met Sander Kager, via S.Kager@sport-z.org of 0638326768.