HEILOO - Na een druk bezocht Kunstparadeweekend is de komende maanden bij Atelier de Trog het werk te bezichtigen van maar liefst 4 kunstenaars.


Buiten vallen gelijk de prachtige fotodoeken op van natuurfotografe May-May Meijer. Deze foto’s uit de zwanenserie maakte zij in het park Laapersveld tijdens haar opname, eind 2021. De kunstenares draagt een vredesboodschap uit waarbij zij hoopt dat mensen voor elkaar en voor de natuur zullen zorgen.

Binnen zijn schilderijen te zien van Iris de Vries die vaak de rauwheid en hardheid van het leven laten zien. Kunst is voor haar therapie. Als klein meisje die veel in een ziekenhuis verbleef begon zij met tekenen en schilderen en is daar gelukkig niet mee gestopt. Iris hoopt dat mensen hun eigen wereld projecteren op haar werk.

Caroline de Léon was onlangs te zien in het RTL4 programma “Eigen huis en tuin” met haar bijzondere kunst. Geinspireerd door de kleur, vorm en het materiaal verwerkt zij gerecycelde sieraden en andere objecten in haar werk. Zo ontstond een zeepaardje uit een broche in de vorm van een sleutel. ‘Ik zag daar meteen iets van een snuit in. Toen ik het oog ernaast legde en een armband voor de rug wist ik zeker dat het een zeepaardje moest worden, aldus Caroline.

De beelden van Jeanine Vermeulen maakt zij van harde en zachte steensoorten zoals marmer, springstone, albast en diverse soorten serpentijn maar ook hout dat met zijn structuur een hele ander techniek vereist. Vaak drukken haar beelden een emotie uit. Het harde materiaal om te zetten in zachte vormen inspireert deze kunstenares. Creativiteit is je openstellen voor nieuwe prikkels en je eigen verbeelding, aldus Jeanine.

Tot 1 oktober te zien bij Atelier de Trog, geopend elke vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur.