ALKMAAR - Donderdag 23 april vond de officiële erkenning plaats van MEE & de Wering als mantelzorgvriendelijke werkgever. Onder ongebruikelijke omstandigheden reikte Martijn Tillema van Werk&Mantelzorg de erkenning en het bijbehorende bordje uit aan Rob Hartings, bestuurder van MEE & de Wering.


MEE & de Wering is nu een van de weinige werkgevers in Noord-Holland die zich ‘mantelzorgvriendelijke werkgever’ mag noemen. In heel Noord-West-Holland is het de tiende organisatie die aan de aanbevelingen van de Stichting Werk en Mantelzorg voldoet en deze erkenning in ontvangst heeft mogen nemen. Daarmee is MEE & de Wering nu officieel als mantelzorgvriendelijk geregistreerd.

Gepaste afstand
Vanwege de huidige beperkingen i.v.m. de corona-crisis moest de overhandiging van het bordje op gepaste afstand, en daarmee ingetogener plaatsvinden. Tillema reikte de erkenning vanaf zijn werkplek in Doorn digitaal, via het beeldscherm uit, Hartings nam hem in Alkmaar via zijn beeldscherm in ontvangst. Ondanks deze ongebruikelijke setting waren het feestgevoel en de trots bij Rob Hartings er niet minder om. “Ik heb een brede grijns vandaag. We zijn ontzettend blij met deze erkenning. Hiermee tonen we dat we waarmaken wat we zeggen. Onze missie is een betere samenleving, en dat we willen natuurlijk ook voor onze collega’s faciliteren. Helemaal als zij naast hun werk voor ons nog een naaste hebben waar ze veel tijd en aandacht aan willen besteden. Dat we nu ook officieel aan de aanbevelingen van Werk&Mantelzorg voldoen, is een grote pluim voor ons. Het sterkt ons in de gedachte dat onze professionals zich veilig en gewaardeerd kunnen voelen.”

Gezondheidsrisico’s
Werk&Mantelzorg is een organisatie die gemeenten, publieke en private instellingen helpt bij het combineren van werk en mantelzorg. Nederland telt, dankzij de vergrijzing en krapte op de arbeidsmarkt, steeds meer mantelzorgers. Werk&Mantelzorg zet zich in om werkgevers bewust te maken van de (gezondheids)risico’s die hun werknemers lopen, als zij daarnaast ook mantelzorger zijn. Door middel van kennisdeling en de implementatie van een stappenplan kunnen de mantelzorg-experts deze werkgevers begeleiden op weg naar de erkenning als mantelzorgvriendelijke werkgever.