ALKMAAR - Filmhuis Alkmaar is woensdagavond 28 februari dé plek voor Horror & Gore: filmmaker/regisseur Ruwan Heggelman geeft een unieke masterclass over het gebruik van special effects in horrorfilms. In zijn prijswinnende korte film Gnomes (2022) maakte hij hier veel gebruik van. Tijdens deze Making of gaat hij met moderator Sterre de Jong in geprek over zijn passie voor horror en het gebruik van practical effects in film.

Uniek inkijkje in creatief proces


Ken je alle horrorfilms uit de 90’s? Ben je filmmaker (in spe) en op zoek naar input voor jouw (gruwelijke) filmplannen, of simpelweg nieuwsgierig naar hoe Ruwan op het idee kwam voor zijn film Gnomes, tegen welke problemen hij aanliep en hoe hij die oploste? Dan is deze masterclass iets voor jou. Ook geeft hij tips voor beginnende makers en vertelt over het verloop van het creatief proces tijdens het maken van een horror-comedy en over het Nederlands horrorklimaat. Aan de hand van behind the scenes-foto’s en zijn Gnomes-pop neemt hij je mee in het ontstaan van zijn concept en film.

Na het gesprek staat de klassieker Gremlins (1984) op het programma, een film waar Ruwan veel inspiratie uit haalde. Na de film is hij in de foyer aanwezig voor vragen.

Aanmelden tot en met 26 februari

Interesse? Geef je dan op via de website van Filmhuis Alkmaar: www.filmhuisalkmaar.nl. Kosten bedragen € 17,50 per persoon, studenten betalen slechts € 7,50 (beide bedragen zijn inclusief twee drankjes).