ALKMAAR - Na maanden van digitale bijeenkomsten komen mantelzorgers eindelijk weer fysiek bij elkaar. Woensdag 7 juli startte Voor de Breek in Wijkcentrum Daalmeer. Voor de Breek (een West-Friese uitdrukking voor reserve) is een laagdrempelige bijeenkomst voor mantelzorgers en hun naaste. Dat geeft mantelzorgers even de kans om op adem te komen en nieuwe energie op te doen. De volgende Voor de Breek is op woensdag 4 augustus van 10.00 tot 12.00 uur. Mantelzorgers uit regio Alkmaar kunnen zich gratis opgeven via info@mantelzorgcentrum.nl of sociaalpedagogischwerk@gmail.com

De deelnemers van Voor de Breek kwamen weer voor het eerst bij elkaar na een lange periode. Alle deelnemers zijn het erover eens; Het is fijn weer meer onder de mensen te zijn, het weinige sociale contact heeft de mensen de afgelopen periode opgebroken. Zij geven aan het erg fijn te vinden elkaar weer te kunnen ontmoeten, zij hebben er echt naar uit gekeken. Lynn Goesinne en Amber Supèr, sociaal pedagogisch hulpverleners in De Daalder, organiseren samen met het Mantelzorgcentrum de bijeenkomst. Lynn: “We merken dat mensen echt weer behoefte hebben om samen te komen. Elkaar in het echt te zien, te horen. Gelukkig kan dat ook weer in Wijkcentrum Daalmeer. We hebben genoeg ruimte om anderhalve meter ruimte tussen alle deelnemers te creëren. En het blijft gezellig, want dat is wel wat vooropstaat bij Voor de Breek!”

Mantelzorgcentrum
Het Mantelzorgcentrum, expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, organiseert de bijeenkomst in samenwerking met Wijkcentrum Daalmeer. Voor de Breek is een van de weinige bijeenkomsten waar mantelzorger en zorgvrager samen naar toe kunnen. Mantelzorgers kunnen daardoor ook weer eens iets gezelligs ondernemen met hun naaste, wat hen enorm veel blijdschap en energie geeft.