Op donderdagavond, rond 20.30 uur, vond er over de Martin Luther Kingweg en de Heilooër Tolweg te Alkmaar een achtervolging plaats


die eindigde op rotonde Kooimeer. Hier kon de bestuurder van het achtervolgde voertuig, een 32-jarige Tsjech, worden aangehouden.

De man vertoonde nogal opvallend rijgedrag en kreeg hierom een stopteken. De man negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van Kooimeer. Op de kruising met de Kennemerstraatweg moest de man in verband met het opstropende verkeer noodgedwongen stoppen, maar toen het verkeerslicht weer op groen sprong, vervolgde de man zijn weg. Hij reed hierbij in op een politieambtenaar die juist op de auto afliep. De politieambtenaar kon ternauwernood opzij springen.


De achtervolging werd weer ingezet en op Kooimeer ging het mis voor de bestuurder. Hij schatte de bocht naar de A9 verkeerd in en belandde met zijn voertuig in de berm. Daar kon hij worden klemgezet door 2 politievoertuigen. Er zijn wonder boven wonder geen gewonden te noteren.

Als gezegd is de man aangehouden. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd. Een voorlopige ademtest wees uit dat de man vermoedelijk teveel alcohol had genuttigd om nog aan het verkeer deel te nemen. Op het bureau weigerde de man medewerking te verlenen aan de ademanalyse, dus ook dit levert hem een fiks proces-verbaal op. Bovendien stonden er voor de man ook nog 2 eerdere boetes open.