ALKMAAR - Op zaterdag 2 december is er in de Stadsfabriek (Marconistraat 5) een Makersmarkt. Tijdens deze dag is iedereen welkom om eens een kijkje te nemen in deze creatieve broedplaats in Alkmaar. Verschillende ateliers en ook Bibliotheek Kennemerwaard die in de Stadsfabriek een ruimte heeft, openen hun deuren en organiseren workshops en activiteiten. Ook is er live muziek, lekker eten en drinken en kun je veel inspiratie opdoen op het gebied van allerlei creatieve uitingen. De Stadsfabriek is die dag geopend van 10.00 - 20.00 uur.

Bibliotheek in Stadsfabriek

In de Stadsfabriek organiseert Bibliotheek Kennemerwaard wekelijks op maandag een Vragen over...? spreekuur, waar makers en jongeren uit de Stadsfabriek én wijkbewoners vragen kunnen stellen. Makers kunnen hier bijvoorbeeld meer leren over hoe ze hun eigen bedrijf opzetten of hoe inschrijven bij de KvK werkt. Voor jongeren en wijkbewoners kan het spreekuur handig zijn voor vragen over het aanvragen van een DigiD, computer of smartphone of het aanvragen van documenten zoals een rijbewijs. Ook kan er geoefend worden met taal of rekenen.

Open deuren tijdens de Makersmarkt


Tijdens de Makersmarkt organiseert Bibliotheek Kennemerwaard in Atelier 12 drie activiteiten die te maken hebben met maken en beleven. Zo kunnen bezoekers een sleutelhanger maken die ter plekke wordt geprint. Ook kun je iets leuks maken met een 3D-pen en kan je even ontspannen in een andere wereld met de VR-bril.

Meer informatie


Wil je meer weten over de Makersmarkt? Kijk dan op de website van de Stadsfabriek Alkmaar (www.stadsfabriekalkmaar.nl).