REGIO - Studenten van de mbo topopleiding Uiterlijke Verzorging van het ROC Horizon College streden dinsdag 15 mei tegen elkaar in een complete make-over-wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd kregen de studenten de opdracht om hun modellen van top tot teen om te toveren tot een compleet nieuwe creatie. Daarna presenteerden zij hun modellen op de catwalk. De winnaar was Sonja Kuijt uit Schagen. Zij is werkzaam bij salon Prisma haarverzorging in Schagen. Als tweede eindigde Amy Berkhout uit Uitgeest (salon Zonneveld coiffures in Heemskerk). En de derde plaats ging naar Shearon de Vriend uit Noord-Scharwoude (salon Studio Donia in Zuid-Scharwoude).

Mooie ervaring
Voor de studenten Uiterlijke Verzorging was de wedstrijd een mooie ervaring. Winnares Sonja geeft aan dat ze het heel leuk vond om aan de wedstrijd mee te doen. Sonja: ‘Ik kon heel creatief bezig zijn en leer door zo’n wedstrijd beter met stress om te gaan. Ik wil in de toekomst graag aan meer wedstrijden meedoen.’
Oud-student Louise Vlaar maakte deel uit van de jury van deze wedstrijd. Louise, winnares van de Coiffure Award 2010, is werkzaam bij salon Pro-solo in Alkmaar. Andere juryleden waren Jolanda van Bruggen van Salon B in Alkmaar en Mercedes Hilligers van beauty school Art of Color.

Goede voorbereiding
In de weken voorafgaand aan de wedstrijd, die plaatsvond op de locatie Heerhugowaard van het Horizon College, konden de studenten aan vier presentaties deelnemen. Hierin leerden ze hoe je je voorbereidt op een wedstrijd, maar ook de beginselen van visagie, fotografie, catwalk en presenteren.

Excellentie bevorderen
De complete make-over-wedstrijd werd georganiseerd als voorbereiding op de deelname aan de Skills-wedstrijden volgend jaar. De Skills-wedstrijden zijn door het ministerie van OCW aangewezen om excellentie in het mbo-onderwijs te bevorderen. Het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend, vindt het belangrijk dat mbo-studenten het beste uit zichzelf kunnen halen. De wedstrijden maken dan ook deel uit van het excellentieprogramma van de school.

Op de foto staan de drie winnaressen met hun modellen. Links op de foto met bloem en groen jasje staat winnares Sonja Kuijt met haar model. Vierde van rechts staat de nummer twee, Amy Berkhout met haar model en helemaal rechts staat de nummer drie, Shearon de Vriend, met haar model.