ALKMAAR/DE RIJP - Magic Circus, het Alkmaars Prachtstadscircus betoverd binnenkort Alkmaar, Oudorp en De Rijp met een gloednieuwe voorstelling. In de nieuwe voorstelling SCUSZA lijken de grenzen tussen werkelijkheid en verbeelding te vervagen. Plots is er een unieke circuswereld waarin ballen rondvliegen, stoelen zoveel meer zijn dan zitobjecten en waar haarhangjongeren chillen in de nok van het circus. Hét circusfeest van het jaar, met Nederlands oudste én modernste tentcircus.

Magic Circus Magie

Het publiek ondergaat begoochelende gewaarwordingen. Dat kan toch niet? Toch zie je het live voor je ogen gebeuren. Hoe dan?! Pijl en boog schieten met je voeten, publiek dat blijkt te kunnen zweven. Magic Circus laat zien dat je met naastenliefde en groepsgeest verder komt. De artiesten lopen al letterlijk en figuurlijk op hun tenen terwijl ze artistieke hoogstandjes vertonen om niet op lange tenen te trappen. Het circus houdt de maatschappij een spiegel voor en dat is soms confronterend. Maar SCUSZA inspireert tot een minder egoïstisch leven samen en ook dat is de magie van het Magic Circus.

De intimiteit van de Magic Dome circustent zorgt dat publiek en artiesten elkaar niet kwijtraken. Zelfs op de achterste rij zit je met je neus nog bovenop deze unieke missing-link tussen traditioneel circus en elitair "nieuw" circus. Magic Circus biedt eindelijk een modern circus dat ook leuk is voor kinderen. Live entertainment waar studenten een avondje chillen en zich vergapen aan acrobaten, waar grootouders meelachen met hun (klein)kinderen en waar taal geen barrière vormt om te genieten. De artiesten uit Nederland, Polen, Argentinië, Kenia en Venezuela kijken uit naar je bezoek. Kom langs en ontdek het laatste écht Nederlandse tentcircus dat nog een volledig seizoen op tournee is. Mocht je het circus verlaten met buikpijn van het lachen... Scusza!

Locaties

Magic Dome circustent verschijnt op drie locaties in de gemeente Alkmaar.
Wo 20 t/m Zo 24 september: DE MARE - Thijssepad in Park Rekerhout (nabij Beneluxplein).
Wo 27 sep. t/m Zo 1 okt.: OUDORP - Nyenburgh tegenover de SPAR
Di 3 & Wo 4 oktober: DE RIJP - Jan Ploegerlaan bij de scholen

AlkmaarPas

In diverse winkels met een circusposter liggen kortingsbonnen hiermee kan je €5,- korting per persoon krijgen. Het circus biedt mensen met een AlkmaarPas i.v.m. Alkmaar450 twee keer 450 cent (= €9,-) korting op hun entreebewijs. Mensen met tegoed op hun pas kunnen hier hun kaarten mee betalen. Deze actie is ook geldig voor mensen met een DijkenwaardPas.