ALKMAAR - Donderdag 28 januari is het officiële startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe revalidatiecentrum van Magentazorg in Oudorp. De eerste stap naar een nieuw modern revalidatiecentrum is hiermee gezet; na jarenlange voorbereidingen is dit een belangrijke mijlpaal voor Magentazorg.

Vanwege corona vond de officiële handeling plaats in een klein gezelschap. Jannie Meijer-Martens van de centrale cliëntenraad van Magentazorg, gaf vanuit de heistelling het teken voor het boren van de eerste paal. Onder toeziend oog van Gerrit Jan Vos, bestuurder Magentazorg, Piet de Geus, directeur De Geus Bouw, en Mark van Rijsbergen, directeur Schulte & Lestraden.

Een fijne herstelomgeving
Het nieuwe Revalidatiecentrum Magentazorg wordt naast het bestaande revalidatiecentrum aan de Jupiterstraat gerealiseerd. De revalidatiezorg aan cliënten gaat gewoon door in het bestaande gebouw. De nieuwbouw bestaat uit vier bouwlagen en biedt ruimte aan 82 eenpersoonskamers waar cliënten tijdelijk verblijven en revalideren. Op de begane grond van het gebouw komt een restaurant en het centrale behandelcentrum. Verder worden in het pand diverse behandelruimtes, een grote oefenzaal, verschillende woonkamers en werkplekken voor medewerkers gecreëerd. Met een terras en oefentuin biedt de nieuwbouw alle mogelijkheden voor een prettige herstelomgeving passend bij deze tijd.

Planning
Naar verwachting wordt het nieuwe revalidatiecentrum medio 2022 geopend en in gebruik genomen. Daarna volgt de sloop van het oude revalidatiecentrum en de inrichting van het omliggende terrein met een landschapsarchitect.