ALKMAAR - Elk jaar gaan er honderden voetbalvelden aan bestaande planten en struiken verloren, omdat ze moeten wijken voor sloop of renovatie van woonwijken. Struikroven redt het bestaande groen uit voor- en achtertuinen. Het groen krijgt een tweede leven in tuinen van omwonenden, op plekken in de openbare ruimte of in een Roverstuin.

Van buurtinitiatief naar landelijke stichting

Struikroven is een landelijke stichting die is ontstaan uit een buurtinitiatief in Eindhoven. Op steeds meer plekken in Nederland worden planten en struiken gered door Struikrovers die zorgen dat het groen een tweede leven krijgt in bijvoorbeeld een Roverstuin. Het effect van Struikroven werd steeds groter en landelijk ontstond meer vraag naar het behouden en redden van groen bij sloop. Sinds 2021 is Struikroven daarom een stichting zonder winstoogmerk die verantwoordelijk is voor de kennisdeling, doorontwikkeling en verspreiding van Struikroven in Nederland.

Maak kennis

Maak kennis met Struikroven in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Leer hoe je je steentje kan bijdragen, of kom langs om meer te weten te komen over hoe Struikrovers te werk gaan.

Aanmelden

Ook kennis maken? Je bent van harte welkom op donderdag 11 mei om 20.00 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. Dit kan via de agenda van Bibliotheek Kennemerwaard (www.bknw.nl).