ALKMAAR - Dit moet je horen! De luisterhuisjes route is geopend! Een wandelroute van ongeveer 3,5 tot 5 km lang voor iedereen van alle leeftijden langs unieke plekken in Alkmaar. Wandel, zoek de Luisterhuisjes, scan de QR-code en beluister de verborgen verhalen van bijzondere Alkmaarders in de vorm van een verhaal, lied of minihoorspel.

Kleine Alkmaarse geschiedenissen komen op een bijzondere manier tot leven. Door het plaatsen van de Luisterhuisjes is er een route gecreëerd door de stad. Volg de route langs unieke plekken in Alkmaar, elk met verrassende, ontroerende en verblijdende verhalen van bijzondere Alkmaarders. De luisterhuisjes zijn gemaakt door 11 jonge makers vanuit het SPOT en SLASH atelier Artiance. De productie van de hoorspelen is gedaan door theatermaakster Joke Houtkooper, het Regionaal Archief zorgt voor de historische achtergrond van de diverse verhalen. Acht van deze hoorspelen zijn geselecteerd om deel uit te maken van de route. Via kijk & luister op artiance.nl zijn alle hoorspelen te beluisteren.

Wandelkaarten zijn o.a. te verkrijgen bij Artiance, VVV Alkmaar, Stadsstrand de Kade, Curiosa winkel Vrouwenstraat 12 en minibieb Dahliastraat en te downloaden via artiance.nl Loop lekker in uw eigen volgorde; voor het scannen van de codes heeft u een smartphone nodig. Veel wandel-, kijk- en luisterplezier!

Luisterhuisjes is een project van het ABC huis, een bestuurlijke fusie tussen bibliotheek Kennemerwaard en Artiance, centrum voor de kunsten en is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds en Victoriefonds Alkmaar. Dank aan alle geïnterviewden en alle locatiegevers voor de mogelijkheid tot het plaatsen van een Luisterhuisje.