ALKMAAR - Op zaterdag 6 juli is er om 20:00 weer een nieuwe editie van Luchtlab in het intieme theater van Unieke Zaken; Fabrique Unique op Pettemerstraat 35.

Luchtlab is dé maandelijkse podiumavond van makers van het Alkmaarse productiehuis Hollandse Luchten. Als toeschouwer ben je getuige en onderdeel van een belangrijk moment; de eerste keer dat nieuw werk of groot experiment wordt getoond aan publiek. Een verrassende avond waar iedere maand een andere eigenzinnige theatermaker, muzikant of visuele kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uitdaagt met improvisatie, muziek, theater, spoken-word en alles wat daartussen en omheen beweegt.

Deze keer is de van oorsprong Vlaamse theatermaakster Charlotte Gillain aan de beurt. Het publiek kan de eerste vertoning van van a portrait of you meemaken. Het centrale thema is herinneringen en hoe weinig controle we hebben over ons geheugen. Charlotte is samen met performer Josefine Aavild Rahn op de vloer te zien. De muziek is gecomponeerd door Mees Vervuurt. CharloEe heeft een voorliefde voor technologie (deepfake, motion-capture) en film, altijd met een focus op de fysieke ervaring van de performers en het publiek. Deze combinatie maakt zij ook in dit nieuwe werk. De presentatie wordt afgesloten met een nagesprek met het publiek.

De deuren van het theater openen om 19:30. Tickets a €10,- zijn verkrijgbaar via https://hollandseluchten.org/agenda/