ALKMAAR - Afgelopen zondagavond, 14 mei, zijn de winnaars van de Coiffure Awards bekendgemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Louise Vlaar, van Pro-Solo in Alkmaar, wint Coiffure Award in de categorie Heren regio Noord. Tijdens deze 31e editie van de Oscars onder de kappersprijzen ging wederom een gerenommeerde nationale en internationale jury in beraad.

Louise Vlaar over de voornaamste reden om mee te doen aan de Coiffure Award en het mooiste moment uit haar carrière: “Ik doe mee om mezelf uit te dagen om mijn visie en passie naar een next level te tillen en samen te brengen in een collectie. Het mooiste moment was het winnen van de Young Talent in 2010 en in 2020/21 zowel nationaal als internationaal te winnen met mijn color collectie.”

EMMA HEESTERS ZINGT, THIS IS BEETHOVEN! ZORGT VOOR EEN SPETTERENDE AFTERPARTY EN BEAU VAN ERVEN DORENS ON STAGE!
Na een aantal onzekere jaren was het een verademing om met zoveel zekerheid en enthousiasme het mooiste kappersgala van het jaar voor te bereiden. BN’ers, journalisten, genomineerden en genodigden verschenen in stijl op de rode loper, die voor Studio21 te Hilversum was uitgelegd. Tijdens het Coiffure Award gala werden er maar liefst 14 Awards uitgereikt. De presentatie lag in de handen van de immer charmante Beau van Erven Dorens, Emma Heesters zette de zaal op z’n kop tijdens haar muzikaal intermezzo en met liveband This is Beethoven! ging het dak eraf tijdens de afterparty.


SPECTACULAIRE SHOW DOOR MARK VAN WESTEROP
Schwarzkopf Professional presenteerde diens Essential Looks collectie, ditmaal door middel van een video en een tableau vivant van modellen tijdens de ontvangst. Laura van de Graaf (Schwarzkopf Professional): “Opnieuw was het gala helemaal uitverkocht. Het geeft een enorm trots gevoel om te merken dat de Coiffure Award nog altijd HET belangrijkste evenement in de kappersbranche is. Schwarzkopf Professional brengt met de Coiffure Award een ode aan het vakmanschap van kappers. We ontvingen weer prachtige inzendingen, de deelnemers dagen elkaar uit tot het allerhoogste niveau.”

Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Mark van Westerop, Hairdresser of the Year 2022. Zijn show, getiteld Blanc Canvas, staat voor een nieuw begin, startend vanuit totale vrijheid zonder regels. Mark kreeg uit handen van Ilham Mestour de Hall of Fame award overhandigd, omdat hij in 2022 voor de 3e maal de titel Hairdresser of the Year behaalde.


DE OVERIGE WINNAARS
Naast de onderscheiding voor Louise Vlaar werden er nog 12 Coiffure Awards uitgereikt. Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond werd, voor de derde keer in zijn glansrijke carrière, uitgeroepen tot Hairdresser of the Year. De gerenommeerde nationale en internationale jury beloonde hem ook met de Coiffure Award voor zijn ‘Team’ bij Avanti Kappers, de award voor ‘dames Noord Brabant, Limburg en Zeeland’ en de Pers Award. Hakan Alacali werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’ en Bjorn La Tulippe nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland. Juliette den Ouden nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in regio Noord-Holland en Flevoland’. Voor de categorie ‘heren Zuid’ mocht Ilkay Sökmel de award in ontvangst nemen. In de categorie ‘Avant-Garde’ won Monique van Baal uit Zeist terwijl Dagmar Goede de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst nam. De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Paula Herbrink. Tot slot werd Dorien van Hoof door de jury geprezen als ‘Young Talent’. De ANKO Ondernemers Award werd uitgereikt aan Ria Dierking.


OVER DE COIFFURE AWARD
De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure Media Group. Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van één van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Young Talent tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon. Inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jurering ronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers. Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend. De winnaars van de Pers Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen. De Coiffure Award uitreiking is een groots glamour event en haartrend spektakel waar jaarlijks, normaliter, circa 1000 Nederlandse kappers en celebrities uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn.
Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl