AMSTERDAM - De 21-jarige studente Lotte Rolleman heeft in Amsterdam de jaarlijkse HvA-Poëziewedstrijd gewonnen en viel in de prijzen met haar gedicht: ‘Als missen voorbij is’. De wedstrijd werd digitaal georganiseerd via FLOOR, het culturele platform van de Hogeschool van Amsterdam.


Bij het digitale Poëzie-festijn was ook een exclusieve voordracht van Gershwin Bonevacia, de stadsdichter van Amsterdam. De winnaar Lotte Rolleman met haar gedicht ‘Als missen voorbij is’, is docent Nederlands in opleiding en zij schrijft al sinds zij een klein meisje is. “Ik heb sinds die tijd een paar honderd gedichten geschreven, niet allemaal geschikt voor publicatie maar ze bestaan wel”, aldus Rolleman. Haar favoriete dichter is J.C. Bloem.

Lovende jury-woorden vielen haar ten deel en een prijs. De prijs bestaat uit een boekenbon en natuurlijk de titel ‘winnaar HvA-Poëziewedstrijd 2021’. Naast Lotte Rolleman, met ‘Als missen voorbij is’, werd nummer 2: Boudewijn Scholten met ‘Miro un Miró’ en nummer 3: Anouk Harkmans met ‘Het gaat’.

In het komend programma Briljantjes tv, W 68(Salto kanaal 1)van 19 april 2021 draagt Lotte Rolleman haar gedicht voor.