ALKMAAR - Raadhuis Creatief Bureau en DOSS Event Support hebben een uniek Alkmaars Winterboek ontwikkeld speciaal voor Het Grote Pietenhuis. Het Winterboek is een echt doeboek voor kinderen vol puzzels, knutselopdrachten, kleurplaten en nog veel meer!

Hoe is het idee ontstaan?
Sinds de start van Het Grote Pietenhuis in 2021 is er materiaal door Raadhuis gemaakt zoals kleurplaten en verlanglijstjes. Best leuk werk, vonden ze bij het creatieve bureau dat zich normaal gesproken met campagnes, websites en identiteit bezig houdt. Toen bekend werd dat Het Grote Pietenhuis ook in 2022 georganiseerd zou worden hebben Raadhuis en DOSS besloten het Winterboek in eigen beheer te ontwikkelen met een oplage van 2.000 stuks.

“We gaan wel zien hoe het gaat lopen, gelukkig vinden mijn eigen kinderen het boek in ieder geval erg leuk” zegt Bart Verbiest lachend, mede-eigenaar bij Raadhuis en één van de vormgevers van het boek. “Als team hebben we veel plezier beleefd aan het bedenken en vormgeven van de puzzels, kleurplaten en opdrachten. We hopen dat de kinderen dat terug gaan zien in het Winterboek.”

Praktische info over verkrijgbaarheid

Het Grote Winterboek is te verkrijgen bij Van der Meulens Boekhandel of in Het Grote Pietenhuis. Indien personen graag meerdere winterboeken in één keer willen bestellen kunnen ze dat direct bij Raadhuis doen via raadhuis.com/winterboek.

Meer over Het Grote Pietenhuis
In Het Grote Pietenhuis (te vinden in de Grote Kerk Alkmaar vanaf 19 november) werken pieten keihard om Pakjesavond voor elkaar te krijgen: de Grote Kluis van Sinterklaas zit namelijk op slot! En wat is Pakjesavond zonder speelgoed? De pieten hebben dus alle hulp nodig om de kluis te kraken. Kinderen kunnen speuren naar de Geheimen van Sinterklaas, klimmen en klauteren over daken, de hindernisbaan trotseren en cadeautjes mikken in de juiste schoorsteen. Even op adem komen met heerlijke warme chocolademelk met slagroom, een dansje doen met de Discopiet en vergeet het bezoek aan Sinterklaas niet!

Het Grote Pietenhuis is een samenwerking tussen DOSS Event Support en TAQA Theater de Vest