ALKMAAR - Zaterdag 12 maart jl. was het lekker bedrijvig in Speeltuin ’t Span. De vrijwillige medewerkers zijn al wekenlang aan de gang om de speeltuin klaar te maken voor het nieuwe speelseizoen. Afgelopen zaterdag kregen ze daarbij flinke hulp van de Lions Club Alkmaar in het kader van NLdoet.

En deze hulp was heel erg welkom. Een paar weken voor de opening bleek de airtrampoline in de speeltuin niet meer te werken. Op stel en sprong moesten leveranciers gebeld worden om te kijken of een nieuwe trampoline op korte termijn was te realiseren. Ondanks de krappe planning is het gelukt! Nadat er ruim 120 kuub grond is afgegraven en afgevoerd, is vrijdag 11 maart de nieuwe, grotere airtrampoline geplaatst. De dag erna hebben de mensen van de Lions Club Alkmaar met recht bergen werk verzet door te helpen het zand en de graszoden om de trampoline heen te leggen. Enkele buurtgenoten, de eigen vrijwilligers en hun kinderen hebben ook allemaal hard gewerkt in de speeltuin en in de kantine.

Op 27 maart opent Speeltuin ’t Span haar poort voor een nieuw speelseizoen. De kinderen kunnen zich dan weer iedere dag urenlang vermaken op onze nieuwe airtrampoline en overige speeltoestellen.