ALKMAAR - Zaterdag 7 september organiseerde Stichting Sport-Z, tijdens het Willem Braak toernooi op de Paardenmarkt in Alkmaar, de officiële kick-off van Life Goals Alkmaar. Life Goals Alkmaar richt zich op Alkmaarders van 18+ die ondersteuning nodig hebben op een of meerdere leefgebieden. Voor hen kan sporten, bewegen en elkaar ontmoeten in een veilig sportklimaat het vonkje zijn om weer in beweging te komen. Ieder die zich aangesproken voelt kan gratis komen meetrainen op maandag van 10.30-11.30 uur en/of vrijdag van 15.30-16.30 uur op het sportcomplex van vv Kolping Boys (Beverdam).


Zaterdag 7 september organiseerde Reakt/Actief Talent de 11e editie van het Willem Braak Toernooi op de Paardenmarkt in Alkmaar. Uit het hele land kwamen in totaal zeven teams bijéén. Zij speelden in teams van vier personen tegen elkaar in wedstrijdjes van 14 minuten. De twee teams uit Utrecht wisten zicht tot dagwinnaars te kronen. De belangrijkste fair play prijs van het toernooi werd door de organisatie toegekend aan het Life Goals team van Alkmaar. De Alkmaarse wethouder Verbruggen nam het in de pauze van het toernooi op sportieve wijze op tegen een aantal spelers in een shoot-out. Hiermee introduceerde hij officieel het lokale Life Goals Alkmaar project.

Life Goals Alkmaar
Life Goals zet sport in als middel om mensen te versterken op het gebied van zelfvertrouwen, discipline, respect en doorzettingsvermogen. Vanaf heden kan Alkmaar zich onder de gemeentes scharen die een eigen lokaal programma aanbieden, de coördinatie van het programma ligt bij Stichting Sport-Z. Elke week worden er sportieve activiteiten georganiseerd op het trainingscomplex van vv Kolping Boys aan die Beverdam, onder begeleiding van door Life Goals Nederland opgeleide Maatschappelijke Sportcoaches. De groep werkt een aantal keer per jaar toe naar landelijke evenementen, wat de motivatie van de groep vergroot. Bij dit alles is de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer bepalend voor de succes van het programma.

Een ieder die daar behoefte aan heeft kan gratis meedoen aan de trainingen op maandag van 10.30-11.30 uur en/of vrijdag van 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig, maar wilt u vooral meer informatie over het programma neem dan contact op met coördinator Life Goals Alkmaar Pauline Sepers, via pauline.sepers@stichtinglifegoals.nl of 06-41017721.

Life Goals Alkmaar is een samenwerkingsverband tussen Reakt, Actief Talent, Exodus, Brijder Stichting, RCO De Hoofdzaak, Leger des Heils, V.V. Kolping Boys en Sport-Z en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Oranje Fonds en ZonMW.