ALKMAAR - Op 2 september zijn de leerlingen van basisschool Liereland gestart met de campagne DrinkWater. De campagne is opgezet door Jongeren Op Gezond Gewicht(JOGG) om kinderen en hun omgeving te stimuleren een gezondere leefstijl aan te nemen.


Leerlingen van basisschool Liereland startten met een gezamenlijke kick-off op het schoolplein.Mascotte Druppie deed een quiz met de kinderen, om hun kennis te testen over water drinken. Van Druppie kregen ze allemaal een mooie drinkwaterbidon. Op basisschool Liereland zal het drinken van water de komende periode sterk worden aangemoedigd in de pauzes.


Met de introductie van het JOGG thema DrinkWater wordt de omgeving van het kind gestimuleerd om verleidingen zoals zoete dranken zoveel mogelijk te beperken.
Pakjes drinken mee naar school het is zo gemakkelijk. Maar kinderen krijgen door deze zoete drankjes gemiddeld ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Verandering daarin zou enorm bijdragen aan gezond gewicht onder jongeren en het is o.a. ook beter voor het gebit.

Met de landelijke campagne DrinkWater van JOGG wordt water drinken weer de normaalste zaak van de wereld. Kinderen ontdekken dat water drinken lekker, gezond en zelfs leuk is.

JOGG heeft in de afgelopen jaren verschillende JOGG thema’s uitgerold door heel Alkmaar. Naast DrinkWater worden ook de thema’s Groente, Slaap Lekker en Gratis Bewegen op scholen geactiveerd.

Burgemeester de Wildeschool en de Wiekslag starten de komende weken ook met het JOGG-thema Drinkwater, waardoor 35 scholen in de gemeente Alkmaar aan de slag zijn met 1 of meerdere JOGG thema’s.

Voor meer informatie over de JOGG aanpak: www.alkmaar.nl/jogg.