ALKMAAR - Welke kleding droegen vrouwen in de zestiende en zeventiende eeuw? Historica Martine Teunissen laat het zien tijdens het Alkmaars Historisch Café van dinsdagavond 31 maart – aan de hand van afbeeldingen van schilderijen, maar ook van nagemaakte historische kledingstukken. Aanraken mag, en wie wil mag zelfs aanpassen!

Martine Teunissen neemt haar publiek mee op een interactieve ontdekkingstocht door de wereld van historische kleding. Zo demonstreert ze wat een huik was en legt ze uit wat de betekenis was van zwarte kleding: chique of somber? En wat hadden Alkmaarders vier eeuwen geleden eigenlijk aan? Om daarover meer te weten te komen dook Teunissen het Regionaal Archief Alkmaar in.

Kaarten voor de lezing van dinsdag 31 maart zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard, via www.bibliotheekkennemerwaard.nl of 072-5156644. De kaarten kunnen alleen per pin of online worden afgerekend en kosten €7,50. Leden/donateurs van de Historische Vereniging Alkmaar, Stedelijk Museum Alkmaar, het Regionaal Archief Alkmaar en de Vrienden van de Grote Sint Laurenskerk betalen €5,-. Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard (Alkmaar Centrum), Gasthuisstraat 2. Aanvang: 20.00 uur.