ALKMAAR - Op zondagmiddag 28 april brengt acteur en theatermaker Marjolijn van Heemstra in de Grote Kerk Alkmaar een gratis toegankelijke lezing met de titel ‘Wat is de ruimte waard’? Haar vertelling sluit aan op het werk ‘I Wan’na Be Like You’ van Margit Lukács & Persijn Broersen, dat momenteel in de Grote Kerk te zien is.

Gedachtereis over de ruimte

Waar komt de hebzucht vandaan? Wat drijft de mens om zich vertes toe te eigenen? En hoe voorkomen we dat de maan een industriegebied wordt ten dienste van een handvol aardbewoners? Van Heemstra neemt haar publiek mee op een gedachtereis langs deze vragen.

‘I Wan’na Be Like You'

De lezing van Marjolein van Heemstra sluit aan op het werk ‘I Wan’na Be Like You van het kunstenaarsduo Margit Lukács & Persijn Broersen, dat tot en met 26 mei als onderdeel van de tentoonstellingsreeks ‘Hallelujah! Actuele Altaarstukken’ in de Grote Kerk te zien is. De tentoonstellingsreeks biedt podium voor een kunstwerk van hedendaagse makers waarin actuele vraagstukken centraal staan.

Meer informatie en toegangskaarten

Marjolein van Heemstra is op zondag 28 april van 14.00 – 14.45 uur in de Grote Kerk te beluisteren. De toegang is gratis, maar er dienen wel tickets gereserveerd te worden via www.grotekerk-alkmaar.nl. Wie het werk ‘I Wan’na Be Like You’ wil bewonderen is op vrijdag, zaterdag en zondag welkom in de Grote Kerk. Op deze dagen is de kerk geopend van 11.00 – 17.00 uur (op vrijdag vanaf 9.00 uur).