GROOTSCHERMER - Fred Hoek van de Stichting Carillon houdt vrijdag 10 januari een lezing over de realisatie van het uit 43 klokken bestaande carillon van De Rijp. Hij doet dat in het Raadhuis van Grootschermer, aanvang 20.15 uur.

De Stichting Carillon De Rijp werd in 2014 opgericht. Aanleiding was een bezoek van Christiaan Winter, beiaardier van de gemeente Alkmaar, die adviseerde het carillon terug te brengen in de Grote Kerk van De Rijp. Fred Hoek was vanaf het begin betrokken bij deze Stichting.

De organisatie maakte een plan, verwierf gelden en gaf opdracht om een carillon te vervaardigen. Op 22 september 2019 werd het carillon in gebruik genomen door Ria Oosterop, oud-burgemeester van Graft-De Rijp en Schermer.

Wat er allemaal bij kwam kijken om het carillon weer speelklaar te maken, vertelt Fred Hoek tijdens zijn lezing over de terugkeer van het klokkenspel.

Voor de lezing is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten (7,50 euro inclusief koffie of thee) zijn te bestellen via info@raadhuisgrootschermer.nl.