KOEDIJK - Fotoclub Koedijk organiseert elk jaar voor de leden een fotowedstrijd. Het thema voor 2023 is “Straatfotografie”. Voor de meeste leden wordt dit een ontdekkingsreis waarvoor ze uit hun comfortzone moeten komen. Om ze daarbij een stukje op weg te helpen heeft de vereniging voor maandag 15 mei een regionale fotograaf uitgenodigd die internationaal zijn sporen op dit terrein heeft verdiend: Armando Jongejan.

Armando Jongejan (Egmond aan Zee - 1960) is na de opleidingen reportage- en vakfotografie aan de Fotovakschool in Apeldoorn werkzaam als freelance fotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een thematische aanpak. Als documentair fotograaf maakt hij graag contact met mensen in hun eigen omgeving. Hij is benieuwd hoe ze wonen, werken en leven. Naast foto’s levert dit ook mooie gesprekken op.

Sinds 1990 heeft Armando Jongejan regelmatig geëxposeerd en is zijn werk gepubliceerd in diverse (foto)tijdschriften en boeken. Daarnaast is werk van Armando opgenomen in de collecties van het Regionaal Archief Alkmaar, in de Photography Museum of Lishui (China) en in particuliere- en bedrijfscollecties.

Heb je interesse om deze avond bij te wonen wacht dan niet te lang en meld je aan op de site van onze fotoclub (www.fotoclub-koedijk.nl). De Fotoclub Koedijk ziet je graag op maandag 15 mei a.s. in de Rietschoot te Koedijk. De zaal is open om 19.30 uur en de lezing begint om 19.45 uur. De entree is 5 euro per persoon.