ALKMAAR - Op maandagmiddag 8 juli is op het plein voor het NS Station van Alkmaar een levensgrote fiets – hét boegbeeld voor de Europese Kampioenschappen Wielrennen – gepresenteerd. Deze zomer staat Alkmaar volledig in het teken van dit internationale topsportevenement, dat voor de eerste keer in de huidige vorm in Nederland wordt georganiseerd.

Wethouder Pieter Dijkman (Sport) en Vincent Thijssen (Algemeen directeur Alkmaar Sport) onthulden deze middag een enorme fiets van drie bij vijf meter. De fiets fungeert als boegbeeld voor de Europese Kampioenschappen Wielrennen die van woensdag 7 t/m zondag 11 augustus in en rondom Alkmaar plaatsvinden.

“Mooi om te zien hoe Alkmaar steeds meer in het teken komt te staan van dit bijzondere evenement. Met het EK zetten we de stad en haar regio met alles wat zij te bieden heeft goed op de kaart. Dat is natuurlijk goed voor de economie. Daarbij zijn de kampioenschappen een evenement bij uitstek om het bewegen in algemene zin extra te promoten en stimuleren”, aldus wethouder Dijkman. Vincent Thijssen voegt daar aan toe: “Als Alkmaar Sport zijn we buitengewoon trots dat de Europese Kampioenschappen in onze stad plaatsvinden. En onder het motto ‘Alkmaar Fietst’ gaan we het positieve effect van fietsen zo optimaal mogelijk benutten – ook ná het EK.”

De fiets is één van de eerst zichtbare vormen van citydressing rondom het EK Wielrennen in Alkmaar. In aanloop naar de kampioenschappen wordt de stad de komende weken nog verder aangekleed met onder meer banners en banieren waarop de kampioenschappen groots worden gepromoot. Eerder is het voormalig Oilily-pand aan het Waagplein voorzien van EK-raamstickers.

Al ruimschoots voor augustus staat Alkmaar in het teken van het EK Wielrennen. Zo organiseert Alkmaar Sport t/m november meer dan twintig officiële side-events. Alle informatie over het EK vind je op www.alkmaar-cycling.com. Hier staan onder meer het volledige programma, de parcoursen, bezoekers- en persinformatie.